Banke

Sertifikat EMPLOYER PARTNER prestižno HR priznanje za OTP banku Srbija

OTP banka Srbija obnovila je sertifikat Employer Partner“ prestižno HR priznanje konsultantske kuće SELECTIO“ koje garantuje izvrsnost HR procesa unutar kompanija i potvrđuje kontinuirano ulaganje, modernizaciju i unapređenje iskustva zaposlenih. Kompleksna i detaljna analiza, nakon čega je usledila i resertifikacija sa višim ocenama i boljim skorom od prošlogodišnjeg jasno pokazuju da je OTP banka strateški orijentisana ka zaposlenima, da prepoznaje njihovu ključnu ulogu u ukupnom razvoju poslovanja i da ostvaruje napredak na tom putu.

Krstinja Šćepanović, direktorka Direkcije za ljudske resurse u OTP banci Srbija istakla je da obnova sertifikata potvrđuje posvećenost usmerenju ka kontinuiranom dijalogu sa zaposlenima, postavljanju inovacionih trendova i odlučnom upravljanju promenama.

Kao organizacija prolazimo kroz brojne promene, a izvrsnost HR procesa je osnova koja nam obezbeđuje da u te promene uđemo opremljeni inovativnim rešenjima i najboljim praksama, kako bismo oblikovali budućnost kakvu želimo u našoj organizaciji. Uspešna resertifikacija koja omogućava da i dalje budimo nosilac Employer Partner sertifikata jasan nam je signal da smo na dobrom putu, a zajedno šaljemo poruku ka našim kandidatima, zaposlenim i saradnicima da banka nije statičan, rigidan sistem i da smo spremni da zajedno kreiramo podsticajno i inspirativno okruženje. Naš strukturirani i strateški pristup procesima za upravljanje ljudskim kapitalom, kao i proaktivno učešće u poslovnim odlukama su prepoznati kao prednost koja nas izdvaja, što je rezultiralo boljim skorom i višim ocenama. Preporuke za dalja unapređenja će nam i ove godine biti smernica i standard kojim ćemo se voditi, izjavila je Krstinja Šćepanović.

Usklađenošću HR procesa sa Employer Partner standardima poslodavci jasno pokazuju da su sistemi koji se razvijaju kroz usvajanje novih, naprednih znanja i praksi. Da je zaista tako potvrđuju dostavljanjem merljivih i egzaktnih podataka o ostvarenim rezultatima i napretku, što  predstavlja obavezan deo procesa resertifikacije.

 „Sveobuhvatan pristup unapređenju HR sistema OTP banke Srbija uistinu je za svaku pohvalu, posebno u trenutnom dinamičnom periodu poslovanja. Napredak se ogleda u unapređenju procesa selekcije, iskustva kandidata i onbordinga, stvaranju podsticajnog radnog okruženja, sistemskog pružanja konstruktivnih povratnih informacija, kao i podrške zaposlenima kroz sve faze profesionalnog razvoja. Prilikom ovogodišnje sertifikacije posebno bih istakla uključivanje zaposlenih u projekte upravljanja promenama i u inicijative za unapređenje inovativnosti, kao i prepoznavanje onih zaposlenih koji kroz svoj rad žive organizacijske vrednosti. Zaposlene i njihovo iskustvo rada banka drži dosledno visoko na listi prioriteta, što nedvosmisleno doprinosi uspešnom poslovanju“, izjavila je Lara Šubić Šuša, vođa projekat Employer Partner iz SELECTIO Grupe.

Teme