Info

POPIS POLJOPRIVREDE od 1. oktobra do 15. decembra, javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače do 21. avgusta

Foto: Danijela Nišavić

Republički zavod za statistiku objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače za ovogodišnji popis poljoprivrede. Prijavljivanje na javni poziv moguće je putem elektronske prijave u periodu od 15. do 21. avgusta. Kako se navodi, popis poljoprivrede sprovešće se u periodu od 1. oktobra do 15. decembra ove godine.


Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike, navodi se u tekstu Javnog poziva.


Potrebno je da su kandidati državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, zatim da imaju najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave kao i stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje. Takođe, potrebno je da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.


Više podataka o uslovima učešća na Javnom pozivu možete pronaći na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Teme