Banke

EUROBANKA DIREKTNA Podrška mikro, malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme u 2023. godini

Eurobank Direktna i ove godine učestvuje u Programu podrške mikro, malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme u 2023. godini. Kao i prethodne godine, dodeljivanje bespovratnih sredstava putem ovog Programa u saradnji Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i banaka, uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija, ima za cilj da pruži podršku investicijama i podstakne ubrzanje privrednog razvoja u Srbiji.

„Kontinuirana podrška sektoru malih preduzeća je u skladu sa  poslovnom strategijom  Eurobank Direktne od samog osnivanja. Zato smo se i ove godine priključili Programu podrške mikro, malim preduzećima i preduzetnicima u partnerstvu i saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta ‘Srbija i EU – Oprema za privredu’. Na ovaj način, kroz finansijsku podršku, preduzetnicima i malim preduzećima omogućavamo dalje unapređenje poslovanja i tehnoloških procesa proizvodnje,“ izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

U okviru Programa podrške, pravna lica imaju mogućnost da ostvare pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Sredstva dodeljena putem ovog Programa namenjena su za sufinansiranje nabavke nove opreme koja direktno doprinosi proizvodnji razmenljivih dobara, kao i za nabavku opreme neophodne za izvođenje građevinskih radova. Visina sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu iznosi od pola miliona do 5 miliona dinara i određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. decembar 2022. godine. Bez obzira na iznos, finansijski okvir je usklađen tako da Eurobank Direktna obezbeđuje kredit u visini od 70%, dok su ostali uslovi za učešće u ovom Programu definisani prema zahtevima Ministarstva privrede.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini ima za svrhu poboljšanje konkurentske pozicije privrednih subjekata i optimizaciju poslovnih aktivnosti. Za sprovođenje Programa izdvojeno je približno 1,4 milijarde dinara, a otvoren poziv za prijave traje sve dok raspoloživa sredstva ne budu iskorišćena, a najkasnije do 31. decembra 2023. godine. ­___________________________________________________________________________________

Teme