Info

KOSMAJSKI KAZAN U PRUŽATOVCU KOD MLADENOVCA Promocija malih proizvođača hrane u dvorištu kompanije „BIBLI“ „Kazan je vekovima oko sebe okupljao porodice, prijatelje, komšije i tako čuvao tradiciju“

Gregor Guberinić, vlasnik kompanije "Bibli" Foto: Jasmina Nedeljković

U selu Pružatovac kraj Mladenovca je održana četvrta manifestacija „Кosmajski kazan“ koja je okupila veliki broj posetilaca koji su imali priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i tradicionalno pripremljenoj hrani i piću malih proizvođača iz Кosmajskog kraja.


„Кosmajski kazan“ je i ove godine okupio veliki broj posetilaca i ovo je za nas potvrda da radimo nešto zaista dobro. Uspeli smo da oživimo selo i pokažemo svojim primerom da se u malom mestu mogu organizovati kulturni događaji kao što je naša manifestacija. Кazan je vekovima oko sebe okupljao porodice, prijatelje, komšije, na taj način čuvajući običaje i tradiciju. Mi smo u dvorištu kompanije „Bibli“ još jednom okupili prijatelje i komšije i u dobrom raspoloženju nastavili našu vrednu tradiciju. Ponosan sam na to što našom manifestacijom četvrtu godinu zaredom uspevamo da pomognemo u promociji malih proizvođača hrane tradicionalnih receptura iz našeg kraja i pozitivno utičemo na razvoj seoskog turizma“, izjavio je Gregor Guberinić, predsednik orgnizacionog odbora manifestacije „Кosmajski kazan“ u Pružatovcu kraj Mladenovca.


Guberinić se ovom prilikom zahvalio svima što iz godine u godinu svojim prisustvom doprinose da ova manifestacija postane nezaobilazan deo tradicije i simbol Кosmajskog kraja i Šumadije.


Manifestacija „Кosmajski kazan“ je i ove godine okupila veliki broj malih proizvođača hrane i pića pripremljenih prema tradicionalnim recepturama koji su svoje proizvode prezentovali na oko dvadeset različitih štandova. Posetioci u selu Pružatovac imali su priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu tokom koga su nastupali КUD „Šumadija“ iz Vlaške i frulaši Svetozar i Jelisaveta Šutić, pobednici „Sabora frulaša 2022“, kao i u nastupu Ivana Milinkovića, nekadašnjeg pevača grupe „Legende“. Pokrovitelj manifestacije je gradska opština Mladenovac.

Teme