Banke

Prosperitet poljoprivrede uz podršku Intesa Sanpaolo

Banca Intesa, kao zvanični partner drugog međunarodnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan“, organizovala je u okviru sajamske manifestacije poslovni događaj za predstavnike srpske i italijanske industrije vina pod nazivom ,,Prosperitet poljoprivrede uz podršku Intesa Sanpaolo’’, na kojem je sa svojom matičnom grupom predstavila vidove podrške razvoju poljoprivrede i vinske industrije u regionu, kao i jačanju ekonomskih i poslovnih veza između Srbije i Italije.   

„Kao dugogodišnji lider na tržištu i deo internacionalne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, Banca Intesa predstavlja svojevrstan most koji povezuje srpsku i italijansku privredu, olakšava uspostavljanje poslovne saradnje i inicira razmenu iskustava, ideja i znanja između naše dve zemlje. U isto vreme, kao jedan od vodećih kreditora sektora agrara klijentima pružamo stabilnu finansijsku potporu, što potvrđuje i preko 350 miliona evra novih kredita koje ove godine odobrili registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i kompanijama svih veličina u delu poljoprivrede i proizvodnje hrane i pića, stavljajući sve više fokus na poslovanje sa industrijom vina koja ima izuzetan potencijal za rast i doprinos ukupnom privrednom razvoju“, izjavio je ovom prilikom Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Događaj je okupio predstavnike više od 50 srpskih i italijanskih vinarija, destilerija i kompanija koje posluju u oblasti proizvodnje i distribucije vina, kao i ugostitelja iz regiona, kojima su se obratili i Masimilijano Katoci (Massimiliano Cattozzi), direktor Sektora za agribiznis Divizije Banca dei Territori grupe Intesa Sanpaolo, Đuzepe Feraro (Giuseppe Ferraro), direktor Sektora za privredne subjekte i mala i srednja preduzeća Divizije međunarodnih banaka članica grupe Intesa Sanpaolo i Alesandro Amendolito (Alessandro Amendolito), predstavnik italijanske finansijske institucije SIMEST koja podržava italijanske kompanije u procesu internacionalizacije, odgovoran za kvalitet investicija, NPL i upravljanje imovinom.

„Naše učešće na drugom međunarodnom sajmu vina Wine Vision by Open Balkan još jednom potvrđuje da Intesa Sanpaolo zna da prepozna prilike da se približi kompanijama na domaćim i internacionalnim događajima. Na ovom događaju smo prisutni kao Banca dei Territori zajedno sa Divizijom internacionalnih banaka članica i Banca Intesa Beograd u prostoru namenjenom klijentima Grupe kako bismo promovisali i podržali sektor agrara, koji predstavlja jednu od ključnih oblasti Made in Italy koncepta sa snažnom međunarodnim pozicijom i kome je Banca dei Territory opredelila celu jednu diviziju. Ovo je prilika da podstaknemo održavanje sastanaka između italijanskih i inostranih kompanija prisutnih na sajmu, kreiramo nove međunarodne poslovne prilike i podržimo Made in Italy koncept u svetu“, istakao je Masimilijano Katoci, direktor Sektora za agribiznis Divizije Banca dei Territori grupe Intesa Sanpaolo.

Međunarodni sajam vina „Wine Vision by Open Balkan“održava se u Beogradu drugu godinu zaredom, pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije, od 16. do 19. novembra, uz prisustvo više od 350 vinarija, destilerija i drugih izlagača iz preko 20 zemalja širom sveta. Organizaciju ovogodišnje manifestacije podržala je Banca Intesa kao zvanični partner sajma i zvanični sponzor segmenta za organizaciju B2B sastanaka.

Teme