Banke

ŠKOLA KAO NACRTANA ZA VAS Donacija EUROBANK DIREKTNA Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici

Eurobank Direktna pruža kontinuiranu podršku društveno odgovornim inicijativama, a u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ realizovala je novu donaciju u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici. Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici „Eurobank Direktna Veliko srce“ i klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Za opremanje računarskog kabineta u Ekonomskoj školi „9. maj“, Eurobank Direktna je izdvojila više od 800.000 dinara.

Ova donacija Eurobank Direktne ima za cilj unapređenje uslova za učenike srednjih ekonomskih škola, kao i modernizaciju nastavnih metoda i sadržaja. Novoopremljeni kabinet omogućava praćenje nastave stručnih predmeta, pre svega, za finansijsko računovodstvenu i administrativnu obuku učenika, čineći nastavni proces interaktivnijim i zanimljivijim.

„Ponosni smo što smo realizovali novu donaciju u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici čiji đaci postižu brojne uspehe. Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima humanitarne kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, obezbedili smo neophodnu opremu u vrednosti većoj od 800.000 dinara za opremanje računarskog kabineta. Na ovaj način želimo da stvorimo bolje uslove za praćenje nastave i usavršavanje znanja i veština, kako bismo im omogućili da razvijaju svoje potencijale i kompentencije“, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Hvala Eurobank Direktnoj koja nastavlja podršku ekonomskim školama širom Srbije kroz opremanje kabineta računarskom opremom. Sada će i učenici i nastavnici  u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici imati još kvalitetnije uslove za rad i učenje, što će biti  dodatna motivacija za njihov napredak„, rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović.

Eurobank Direktna uz podršku Ministarstva prosvete realizuje ovaj projekat od 2018. godine i do sada je opremljeno 15 kabineta u srednjim ekonomskim školama u Beogradu, Šapcu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Loznici, Staroj Pazovi, Smederevu i Arilju, a u te svrhe je izdvojeno do sada oko 12 miliona dinara.

Dodatno, na inicijativu Banke pokrenut je edukativni program „Putujući muzej“ u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića“, Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pa su učenici imali priliku da se upoznaju sa srpskom istorijom, kulturom i umetničkim veštinama kroz vođena kustoska i interaktivna predavanja. Zahvaljujući saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, obezbeđen je popust za učenike za kupovinu knjiga u knjižari Laguna u Sremskoj Mitrovici.

Ovakav sveobuhvatan pristup projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ ima za cilj da podstakne ne samo akademski razvoj učenika, već i kreativnost i kritičko mišljenje.

**************************************************************************************************

MasterCard kartica „Eurobank Direktna Veliko srce“ je kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja deo sredstava od svojih  prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta. Kontinuiranim korišćenjem Eurobank Direktna Veliko srce kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

Teme