Banke

ERSTE BANKA dobitnik prestižnog Employer Partner sertifikata

Erste Banka Srbija dobila je prestižni Employer Partner sertifikat koji dodeljuje SELECTIO Grupa, vodeća grupacija za savetovanje u ljudskim resursima u Adria regionu. Sertifikat garantuje kvalitet u celokupnom upravljanju ljudskim resursima.

U veoma složenom procesu sertifikacije posmatran je i analiziran sistem ljudskih resursa kroz profesionalni put zaposlenih u kompaniji, koji prati njihovo iskustvo kroz sedam ključnih faza: privlačenje i zapošljavanje, socijalizacija i razvoj zaposlenih, angažovanje i zadovoljstvo, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje, odlazak i povratak.

Sertifikat garantuje izvrsnost HR procesa unutar kompanija i potvrđuje kontinuirano ulaganje, modernizaciju i unapređenje iskustva zaposlenih.

Preuzimajući Employer Partner sertifikat, Jasna Terzić, predsednica Izvršnog odbora Erste Banke Srbija, rekla je: “Godinama unazad, vodeći se našim sloganom Banka – to su ljudi, osmišljavamo i sprovodimo različite inicijative kako bi svi naši zaposleni osetili koliko mi kao kompanija brinemo o njima i njihovom razvoju, jer su upravo oni ključni za naše uspešno poslovanje, ali i unapređenje radnog okruženja. Negujući otvorenu i transparentnu komunikaciju, dodatno ohrabrujemo naše zaposlene da budu aktivni učesnici u ovom procesu, jer oni najbolje znaju šta nam je potrebno da bismo svakoga dana na posao dolazili sa osmehom. Možda je najbolja potvrda tog kontinuiranog zajedničkog rada i novi slogan koji je zaživeo na društvenim mrežama u poslednjih godinu dana #NeRadimuBanciRadimuErste, kojim želimo da pokažemo javnosti da živimo ono u šta zajedno verujemo. Naravno, ovaj sertifikat, na koji smo izuzetno ponosni, dodatno nas obavezuje da nastavimo putem izvrsnosti.“

Metodologija sertifikata Employer Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. Danas je Employer Partner implementiran u više od 200 organizacija iz preko deset zemalja, a tim za sertifikaciju čini preko 50 nezavisnih HR stručnjaka.

Teme