Banke

UniCredit Bank Srbija proglašena najboljom bankom za finansiranje trgovine u Srbiji

Foto: UniCredit Amir Hamzagić

UniCredit Bank Srbija, članica UniCredit Grupe, proglašena je najboljom bankom u Srbiji za finansiranje trgovine na svečanoj godišnjoj dodeli priznanja magazina Global Finance.

Global Finance je na ovogodišnju listu World Best Trade Finance Providers uvrstio banke iz 100 regiona i država. Kriterijumi po kojima su birani najbolji, uključivali su ukupnu količinu transakcija, opseg globalne pokrivenosti, odnose s klijentima, cenovnu efikasnost i tehnološku inovativnost, a Global Finance je pri izboru u obzir uzeo i mišljenje bankarskih analitičara, izvršnih direktora i tehnoloških stručnjaka.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija izjavio je: „Pravo je zadovoljstvo istaći da je UniCredit Bank Srbija potvrdila svoju poziciju lidera i od strane magazina Global Finance. Ova prestižna nagrada predstavlja prepoznavanje naše posvećenosti pružanju vrhunskih usluga klijentima, a dodatna je motivacija da ostanemo lideri u industriji finansijskih usluga”.

Aleksandra Rašić, direktorka korporativnog bankarstva i članica Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija istakla je: „Nastavićemo da budemo posvećeni izvrsnosti, pružajući usluge prema najvišim standardima bankarstva i kontinuirano unapređujući naše proizvode. Hvala svim klijentima na podršci i poverenju koje nam kontinuirano ukazuju“.

Džozef D. Đaraputo, izdavač, urednik i direktor Global Finance-a rekao je: „Suočeni sa izazovnim ekonomskim i geopolitičkim okruženjem i pomeranjem trgovinskih tokova dolazi do većeg oslanjanja na digitalizaciju, dok banke i njihovi korporativni klijenti traže sigurnost u vreme tranzicije. Oni takođe pronalaze nove načine za rešavanje problema u ekosistemima gde je povećana potražnja za ESG sektorom, doprinoseći u stvaranju otpornosti i pružanju veće transparentnosti u lancima snabdevanja”.

Magazin Global Finance osnovan je 1987. godine sa sedištem u Njujorku, a izlazi u 50.000 primeraka u 193 zemlje i regiona. Global Finance nagrade pokazatelj je izvrsnosti finansijskih institucija, a čitaoci  magazina su renomirani finansijski stručnjaci koji se bave ulaganjem i donošenjem strateških odluka u multinacionalnim kompanijama i finansijskim institucijama.

Teme