Info

GULFOOD 2024 DUBAI 24 kompanija iz prehrambenog sektora iz Srbije

Međunarodni sajam prehrambene industrije „Gulfood 2024“ počeo je u Dubaiju i na njemu učestvuju 24 domaće kompanije iz prehrambenog sektora predstavljajući svoje proizvodne programe na nacionalnom štandu Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Nastup srpskih privrednika na ovoj sajamskoj matifestaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja traje od 19. do 23. februara, organizovali su Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije (RAS).

– Srpski privrednici će narednih dana predstaviti svoje proizvodne programe, rame uz rame sa najvećim svetskim proizvođačima iz prehrambene industrije. Nastup na sajmu im omogućava da plasiraju domaće proizvode na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte, kako u Emiratima tako i širom sveta, s obzirom da će narednih dana Dubai biti svetski centar industrije hrane, pića, pratećih usluga i proizvodnih programa – kaže Jovanka Ćalina, rukovodilac Centra za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije.

U jednoj od glavnih sajamskih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, nastupaju kompanije iz Srbije: Tartufi SR, The Fun&Fit Company, Packom International, Laki, Master Food, Benlia foods, YUMIS, Master Fruits, Sirogojno Company, Natura Top, Frucom Food, Podgorina voće, Cold Pressok, Tisacoop, CG Foods Europe, Damar Confit, Stanić, Minela PR, Geneza, ITN Group, Budimka, Mirax Agrar, Drenovac i Flory.

Ovogodišnje 29. izdanje Gulfood-a, koje se održava u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostiće rekordnih 5.500 izlagača iz više od 190 zemalja.

Teme