Inovacije

NA KBIS 2024 SAJMU BIĆE PREDSTAVALJENA INOVATIVNA LG REŠENJA ZA DOMAĆINSTVA

Foto: LG

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće inovativne proizvode za domaćinstva na sajmu Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) 2024 koji se održava u Las Vegasu, od 27. do 29. februara. Novo rešenje za kupatila, PuriCare™ HydroTower i sistem za peglanje, koriste sofisticirane tehnologije koje su dizajnirane da unaprede i obogate svakodnevni život korisnika.

Rešenje za kupatilo

Kompanija LG unapređuje korisničko iskustvo u kupatilu, pružajući veću udobnost i praktičnost uz LG Smart Bath & Shower Purifier. Ovaj sistem nudi novo, osvežavajuće iskustvo tuširanja vodom koja je prečišćena naprednim filterom. Korisnici mogu prate potrošnju vode i da dobijaju pravovremena obaveštenja za zamenu filtera.

Uređaj koristi termostat za održavanje željene temperature vode, što korisnici mogu da vide na digitalnom ekranu i prilagode po potrebi. Novo LG rešenje ima i Smart Airflower koji aktivno kontroliše temperaturu i vlažnost vazduha preko dva ventilatora.

Treći deo rešenja za kupatilo je univerzalno pametno ogledalo koje služi kao centar za AI usluge. Ogledalo, osim odraza, pruža i korisne sadržaje, poput saveta za tuširanje i korišćenje kupatila.

PuriCare HydroTower – higijena, zdravlje i praktičnost

LG PuriCare HydroTower kombinuje napredne tehnologije za filtraciju i vlažnost vazduha sa elegantnim dizajnom koji se uklapa u svaki prostor. Ovaj proizvod je već dostupan u Južnoj Koreji, gde je premašio prodaju od 10.000 jedinica za samo 50 dana, a uskoro će imati i internacionalnu premijeru na KBIS 2024 sajmu.

Osim svežeg vazduha, HydroTower održava i čist rezervoar za vodu koristeći naprednu tehnologiju koja uklanja štetne supstance i minerale, a sprečava taloženje kamenca.1,2 Moguće je i zagrejati vodu na 100 stepeni kako bi se zaustavile bakterije3, a tu je i filtracija sitnih čestica iz vazduha, stvarajući zdraviji i prijatniji enterijer. 4

Pre nego što reguliše vlažnost vazduha, a radi veće higijene, PuriCare HydroTower koristi vodenu paru za čišćenje i sušenje kanala kroz koji prolazi filtriran vazduh.5 Praktičan dizajn omogućava da se uređaj jednostavno rastavlja i sklapa, a za samo sat vremena može da osveži čak 700 kubnih centimetara.

Sistem peglanja All-in-One

Tehnološki napredan, a elegantan i jednostavan, LG All-in-One sistem peglanja omogućava efikasno poravnanje odeće. Sistem čine sklopiva daska za peglanje sa integrisanom peglom na paru i prostorom za odlaganje odeće. Ovaj sistem generiše paru visokog pritiska, čak pet puta veći od konvencionalnih aparata, što garantuje da će odeća biti savršeno ispeglana, jer čestice pare visokog pritiska prodiru u tkaninu i tako smanjuju šanse za pojavu nabora na odeći.

Podesiva daska za peglanje, „Styling board“ ima ugrađene ventilatore koji otklanjaju vlagu sa odeće, čime se preventuje potencijalno skupljanje tkanine. Prikladan dizajn LG All-in-One sistema omogućava i jednostavno podešavanje visine daske. Tu je i „holding“ dugme koje automatski zaključava točkiće tokom peglanja, kao i praktičan deo za sklapanje i odlaganje odeće.

„Kompanija LG željno iščekuje predstavljanje novih proizvoda za domaćinstvo, uključujući rešenje za kupatila, PuriCare HydroTower i sistem za peglanje. Nastavićemo da predstavljamo pametna rešenja u različitim segmentima koja kreiramo uz razumevanje potreba korisnika, kako bi nastavili da predvodimo tržište inovacijama za bolji život,“ rekao je Lyu Jae-cheol, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution.

Teme