Energija

EDUENERGY CONFERENCE: BUILDING BRIDGES FOR SUSTAINABLE ENERGY LEARNING

Online konferencija EduEnergy Conference: Building Bridges for Sustainable Energy Learning biće održana 15. marta od 10:00 do 13:00 časova.

Konferencija je međunarodnog karaktera i ima za cilj da okupi zainteresovane strane iz oblasti obrazovanja i energetike; uključujući stručnjake za implementaciju Zelene agende, razvoj obrazovanja i društvene održivosti; preduzetnike; profesionalce za usavršavanje u privatnom sektoru; kompanije itd. Okupljanjem predstavnika relevantnih institucija, stručnjaka i praktičara, konferencija ima za cilj otvaranje društvenog dijaloga o tome kako podržati zelenu tranziciju kroz održivo obrazovanje.

Učesnici konferencije imaće priliku da nešto više čuju o RESET (Renewable Energy Services in Education and Training) projektu ERI SEE-a., koji je integralni deo šireg projekta Green Agenda: Decarbonisation of the Electricity Sector in the Western Balkans, kojeg sprovodi GIZ. Projekte podržava Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), sa ciljem stvaranja sveobuhvatnih rešenja ka zadovoljenju rastućih potreba u sektoru zelene energije u regionu.

Zvanični jezik konferencije je engleski, s obezbeđenim prevodom na srpski, crnogorski, hrvatski, bosanski i albanski jezik.

Registracija je otvorena do 11. marta, mesto možete obezbediti popunjavanjem podataka na Zoom Link za Registraciju.

Učesnici panela Obrazovanje kao podrška sektoru obnovljive energije: 

  • Dr Ejvis Gishti, Generalni direktor, Nacionalna agencija za stručno obrazovanje i kvalifikacije, Albanija
  • Valbona Kadrijaj, Direktorka za kvalitet, bezbednost na radu i obuku u Kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom energijom – KEDS Akademija, Kosovo*
  • Mirjana Kovačević, Načelnica Centra za obrazovanje i dvojno obrazovanje i direktorka Poslovne akademije, Privredna komora i Industrija Srbije
  • Sandra Brkanović, Načelnica Odeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija, Centar za stručno obrazovanje, Crna Gora
  • Dr Susan Gill, Menadžerka Klimatske strategije i veština, SOLAS, Irska
  • Hamid Mehinović, Viši energetski ekspert, Centar za ekonomski, tehnološki i ekološki razvoj Sarajevo – CETEOR, Bosna i Hercegovina

Za dodatne informacije o samoj konferenciji, agendi, govornicima i panelu koji će omogućiti diskusiju o održivom obrazovanju za zeleni energetski sektor, posetite stranicu događaja.

Konferencija je rezultat saradnje Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi (Education Reform Initiative of South Easten Europe – ERI SEE), Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ) i Privredne komore Srbije (PKS).

Kompletnu agendu možete pogledati na linku.

Tagovi

Teme