Banke

Priznanje GLOBAL FINANCE za Banca Intesu Nagrada za najbolju banku u Srbiji za 2024.

Foto: Darko Radulović

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osvojila je nagradu za najbolju banku u Srbiji za 2024. godinu, koju dodeljuje internacionalni finansijski magazin Global Finance.

Prilikom selekcije najuspešnijih banaka, uredništvo časopisa rukovodilo se nizom kvantitativnih pokazatelja, uključujući rast aktive, profitabilnost, razvoj novog poslovanja i inovativnost proizvoda, kao i mišljenjem analitičara, konsultanata i drugih finansijskih stručnjaka.

Prema rečima magazina, pobednici ovogodišnjeg ciklusa nagrada su banke koje su se u zahtevnim tržišnim okolnostima sa velikom pažnjom posvetile potrebama klijenata i postigle snažne rezultate upravljajući mudro svojom aktivom i pasivom u uslovima brze promene kamatnih stopa.

„Velika mi je čast što smo i ove godine, sada već po deveti put, poneli prestižno priznanje magazina Global Finance, potvrđujući lidersku tržišnu poziciju Banca Intesa i rekordne rezultate ostvarene u izrazito kompleksnom poslovnom ambijentu. U uslovima povećanih troškova zaduživanja i intenzivne konsolidacije tržišta, uspeli smo da zabeležimo rast aktive zahvaljujući kvalitetu ponude proširene inovativnim proizvodima, povoljnim kreditnim linijama i zelenim finansiranjem, uz unapređeno korisničko iskustvo potpomognuto digitalizacijom. I u narednom periodu ostajemo fokusirani na korišćenje transformativnog potencijala novih tehnologija i dostizanje ciljeva održivog razvoja kako bismo se dodatno diferencirali na tržištu, obezbedili relevantnu podršku građanima i privredi i pritom ostvarili pozitivan uticaj na celokupnu zajednicu i životno okruženje“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Magazin Global Finance, sa sedištem u Njujorku, osnovan je 1987. godine i tradicionalno dodeljuje nagrade bankama i drugim pružaocima finansijskih usluga, koje predstavljaju standard izuzetnosti u globalnoj finansijskoj zajednici. Časopis ima 50.000 čitalaca korporativnih i finansijskih stručnjaka u više od 290 zemalja, teritorija i regiona širom sveta.

Teme