Banke

NA mKLIK NLB banka omogućila instant plaćanja pomoću QR koda

Instant plaćanja
NLB banka

Klijenti NLB Banke korisnici mobilne aplikacije NLB mKlik mogu da vrše instant plaćanja pomoću QR koda kada plaćaju komunalije i druge dažbina, kao i na prodajnom mestu. Instant plaćanja su do iznosa od 300.000 dinara, koja mogu da se izvrše u svakom trenutku, 24 časa dnevno, svakog dana u godini, uključujući i neradne dane, u roku od svega nekoliko sekundi.

QR kod je grafički kod, koji u grafičkom obliku sadrži sve podatke potrebne za izvršenje plaćanja. Plaćanje očitavanjem QR koda može da se koristi za plaćanje na svim prodajnim mestima koja imaju oznaku IPS, za plaćanje komunalija i drugih ličnih obaveza skeniranjem IPS QR koda odštampanog na računu koji je

izrađen u skladu sa standardima Narodne banke Srbije. Takođe i prilikom online kupovine, na internet prodavnicama, koje omogućavaju plaćanje na ovaj način.

Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke, predstavljajući ovu novu uslugu, naglasio je da uvođenje instant plaćanja QR kodom predstavlja još jedan korak dalje u razvoju jednostavnih, lako dostupnih rešenja kojima NLB Banka želi da odgovori na potrebe svojih klijenata.

„Nakon što smo uveli digitalni novčanik NLB Pay, sada smo omogućili klijentima da na prodajnom mestu koriste i ovu mogućnost, tako što će generisati svoj QR kod i pokazati ga trgovcu ili skenirati QR kod računa koji dobiju od trgovca. Posebno bih istakao jednostavnost u plaćanju mesečnih računa. Umesto upisivanja podataka o primaocu, broja računa, modela, iznosa, poziva na broj u nalog za plaćanje, sada je dovoljno da skeniramo QR kod i izvršimo plaćanje za tili čas“, zaključuje Vlastimir Vuković.

Teme