Prehrambena industrija

„Karneks“ iz Vrbasa nagrađen Velikim šampionskim peharom Novosadskog sajma

Šampioni Foto: Novosadski sajam

Na Novosadskom sajmu septembar je bio mesec ocenjivanja kvaliteta proizvoda, ali i uručenja priznanja, a s početkom oktobra ona su stigla u ruke i učesnicima koji su uzorke prijavljivali u robnim grupama proizvodi od voća i povrća, supe, začini, dodaci jelima, mineralne vode, osvežavajuća bezalkoholna pića, kafa, čaj, meso i prerađevine od mesa.

Industrija mesa „Karneks“, Vrbas nagrađena je Velikim šampionskim peharom i zvanjem Apsolutnog šampiona za najviši kvalitet vrlo širokog asortimana ocenjenih proizvoda. U grupi meso i prerađevine od mesa Pehare Novosadskog sajma poneli su „Bibli“, Beograd i Mesara „Burjan“, Pančevo za vrlo visok kvalitet ocenjenih proizvoda.

Veliki šampionski pehar, u grupama proizvodi od voća i povrća, kafa i čaj, ponele su banjalučka „Vitaminka“, zvornička „Vitinka“ i novosadska Kafa „Dobro jutro“ za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda.

U istoj grupi Srebrnim šampionskim peharom nagrađena je Fabrika domaćih ukusa, Obrenovac.

Osam nagrada za „Najbolji u agrobiznisu“

Kruna vrednovanja kvaliteta je i titula „Najbolji u agrobiznisu“. Ove godine uručeno je osam nagrada.

Mr Nadira Duraković, Gradačac BiH, sa Novosadskog sajma odlazi sa dva priznanja „Najbolji u agrobiznisu“ i to za najbolji naučno-istraživački rad u agrobiznisu, kao i za najuspešniju ženu u agrobiznisu, u oblasti pčelarstva. Najuspešnija žena u agrobiznisu, ali u oblasti tradicionalne proizvodnje je Dragana Staraček – „Zanatske čarolije“, Futog, a u oblasti zanatske proizvodnje konditorskih proizvoda Olja Jurišin iz Novog Sada.

„Pčelinja klinika“ Jozefa i Marije Gašparovski u Bačkom Novom Selu je najbolje poljoprivredno gazdinstvo. Za inovaciju godine u agrobiznis sektoru nagrađen je beogradski „Bibli“, dok je za dezinfekciona zaštitna sredstva u agrobiznisu – „silver sab“ nagrađen „Evro Pan institut“, Pančevo. Opština Vladimirci je nagradu „Najbolji u agrobiznisu“ osvojila kao najuspešnija lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa.

Priznanja su, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, „Najboljima u 2020“, uručena u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, navodi se u saoštenju objavljenom na sajtu Novosadskog sajma.

Teme