Prehrambena industrija

Konstantin Merkviladze novi generalni direktor za južna tržišta centralne Evrope i Baltičke zemlje PepsiCo

Konstantin Merkviladze

Kompanija PepsiCo imenovala je Konstantina Merkviladze za novog generalnog direktora za južna tržišta centralne Evrope i Baltičke zemlje. On će biti na čelu poslovanja 14 tržišta u okviru ovog regiona, kojima će upravljati iz Beograda. Dosadašnji generalni direktor Nuno Pinto Leite svoju karijeru nastavio je kao generalni direktor PepsiCo Francuska.

Merkviladze u Srbiju dolazi sa pozicije generalnog direktora PepsiCo Kavkaz (Gruzija, Azerbejdžan, Jermenija), gde je sa svojim timom doprineo kontinuitetu rasta prihoda u poslovanju, uz posebne rezultate u rastu volumena u kategoriji grickalica. Osim toga, kao lider i biznisa mlečnih proizvoda na pomenutim tržištima, sproveo je ključne inicijative koje su rezultirale izuzetnim preokretom u profitabilosti.

Merkviladze navodi da sa velikim zadovoljstvom stupa na ovu poziciju.

Čast mi je što se pridružujem ovom izuzetno uspešnom timu i tržištima koja su sinonim pozitivnog razvojnog trenda. Zajedno ćemo raditi na pospešivanju poslovnog rasta i konstantnim inovacijama u svim segmenatima poslovanja, kako bismo nastavili da odgovaramo na zahteve tržišta i pratimo potrebe naših potrošača. Istovremeno, ostajemo posvećeni dobrobiti naših zaposlenih, kao i lokalnoj zajednici, vođeni globalnim postulatima pozitivne prakse kompanije PepsiCo“, rekao je on.

Tokom 20 godina svoje karijere, Merkviladze je bio na izvršnim pozicijama u trgovačkoj i FMCG industriji, sa fokusom na marketing, prodaju i e-commerce. Vodeći se principima strategije održivog razvoja pep+ i svojom posvećenošću osnaživanju talenata i radnog okruženja, vodiće poslovanje biznisa grickalica na više od 10 tržišta, sa timom od više od 1.200 zaposlenih.

Merkviladze će na ovoj poziciji zameniti dosadašnjeg generalnog direktora Nuna Pinto Leite, koji je svoju karijeru nastavio u Francuskoj, na poziciji generalnog direktora kompanije. Tokom prethodne 3 godine, Pinto Leite je imao ključnu ulogu u održanju liderske pozicije na tržištu, podsticanju inovacija i efikasnosti u poslovnom okruženju. Dobrim poslovnim rezultatima posebno je doprinela njegova posvećenost negovanju kutlure talenata i otvorene komunikacije. 

Teme