Inovacije

TIM Hidden Leaf pobednik ovogodišnjeg Hakatona iNOVACIJA

Tim Hidden Leaf pobednik je ovogodišnjeg hakatona iNOVACiJA, koji su organizovali Beogradska bankarska akademija, Komercijalna banka i Udruženje banaka Srbije. Drugo mesto osvojio je tim Fishsticks, a treće tim Sink. Timovi su se takmičili u razvoju crowdfunding platforme, koja treba da omogući i olakša prikupljanje sredstava za finansiranje inovativnih projekata.
Najboljim projektima su uručene nagrade: prvoplasiranom 150 hiljada, drugoplasiranom 100 hiljada i trećeplasiranom 50 hiljada dinara.

„Podržali smo Hakaton iNOVACIJA jer on objedinjuje nekoliko ciljeva Udruženja banaka Srbije. Sa jedne strane podržali smo inovativna, digitalna rešenja, što je dugoročni cilj UBS i celog bankarskog sektora. Sem toga, na ovaj način promovišemo razvoj preduzetništa, primenu domaćeg znanja i pameti, što će doneti značajnu korist celoj našoj zajednici“, rekao je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, na svečanoj dodeli koja je upriličena ovim povodom.

Crowdfunding je način finansiranja za prikupljanje sredstava za podršku novih projekata. Koristeći snagu zajednice, kreatori dobrih rešenja na ovaj način mogu relativno lako i brzo da tržišno valorizuju svoje ideje. Osnovni cilj ove platforme je da posluži kao svojevrsni digitalni medijator između inovatora sa jedne – i velikog broja malih ulagača sa druge strane, i tako obezbedi realizaciju vrednih ideja.

Teme