Foto: Promo
Točkovi&Pruga&Nebo

WIZZ AIR obeležava MEĐUNARODNI DAN ŽENA Zapošljavanje VIŠE ŽENA PILOTA i NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi Međunarodni dan žena i najavljenu Nedelju žena u vazduhoplovstvu potvrdom svoje posvećenosti većem polnom diverzitetu u vazduhoplovnom sektoru i obavezom da zaposli još više žena pilota i žena na rukovodečim pozicijama. 

Najnoviji podaci pokazuju da samo 5,1%* pilota u svetu čine žene, ćime se posebno ističe potreba u okviru ovog sektora da se podstakne diverzitet u ulogama koje su tradicionalno bile muške. Wizz Air danas ponovo potvrđuje svoju obavezu da poveća broj žena pilota kroz svoj program Od kabinskog osoblja do pilotske kabine koji ohrabruje ambiciozne članove kabinskog osoblja da postanu piloti kroz sveobuhvatnu podršku u pogledu finansija, putovanja i smeštaja, kao i posebno prilagođen raspored rada i učenja. 

Ovaj 40-mesečni program nudi ambicioznim članovima kabinskog osoblja mogućnost da razvijaju svoju karijeru u avio-kompaniji sa najvećom stopm rasta u Evropi i lete jednom od najmlađih i najefikasnijih flota u sektoru. 

Foto: Promo

Povodom Nedelje žena u vazduhoplovstvu koja se održava od 8. marta 2021. godine, Wizz Air obećava da će podržavati razvoj karijere žena u svim oblastima vazduhoplovnog sektora, uključujući obavezu da ostvari balansiranu polnu zastupljenost u pilotskim kabinama i rukovodećim pozicijama. 

Mi u WIZZ-u znamo da nas raznovrsna radna snaga čini boljim i zato slavimo žene u WIZZ-u ne samo danas, već svakog dana, jer one imaju vitalnu ulogu u našem poslovanju. Naša misija je da ispirišemo sledeću generaciju žena u avijaciji tako što ćemo im pružiti mogućnost da započnu i razvijaju svoju karijeru u Wizz Airu. Od kabinskog osoblja i pilota do inženjera letova, mehaničara na zemlji i administrativnog osoblja, nastavljamo da podržavamo osnaživanje i jednakost žena u našem sektoru i danas ponovo potvrđujemo svoju obavezu da pomognemo da se ostvari ravnoteža u zastupljenosti polova u vazduhoplovnoj industriji, izjavio je Marion Žofroa, generalni direktor Wizz Aira.

* Na osnovu istraživanja koje je sprovelo Međunarodno društvo žena avio-pilota

O Wizz Airu    

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, ima flotu od 136 aviona tipa Airbus A320 i A321. Tim posvećenih profesionalaca u oblasti vazduhoplovstva nudi kvalitetnu uslugu po niskim cenama karata, što Wizz Air čini omiljenim izborom preko 40 miliona putnika godišnje završno sa 31. martom 2020. Wizz Air je član Londonske berze pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno ušla među deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po izboru airlineratings.com, jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti i proizvoda, i osvojila Nagradu za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini koju dodeljuje ATW i koja predstavlja najviše priznanje i potvrdu izuzetnih rezultata na polju učinka, inovacija i kvaliteta usluga za jednu avio-kompaniju ili pojedinca.

Teme