Društveno odgovorno poslovanje Prehrambena industrija

CSR FORUM Mlekara Šabac priznata kao značajan donator hrane

Mlekara Šabac je okviru konferencije CSR forum, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Koalicije za dobročinstvo, dobila priznanje kao jedna od kompanija-donatora hrane u 2020. godini.

Mlekara Šabac se nalazi među vodećim prehrambenim kompanijama koje su prepoznate po svojim naporima da, uprkos regulatornom i fiskalnom okviru, doniraju velike količine svojih proizvoda doprinoseći tako suzbijanju gladi, siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja.

Maja Bađin Georgijević

„Održivo i odgovorno poslovanje predstavlja osnovni princip rada i suštinu našeg odnosa prema zaposlenima i široj zajednici čiji smo deo. Zato je solidarnost sa ugroženim grupama nešto što doživljavamo ne samo kao našu obavezu, već i kao priliku da učinimo nešto za poboljšanje celokupnog društvenog okruženja. Priznanja poput ovog ohrabruju jer pokazuju da smo na dobrom putu i pružaju dodatnu motivaciju da se trudimo da pružimo još više“, izjavila je Maja Bađin Georgijević, Menadžer korporativnih komunikacija Mlekare Šabac.

Od početka pandemije, kada se situacija kako u svetu tako i u Srbiji dodatno otežala za sve one grupe građana koje inače spadaju u ugrožene, donacije hrane i sanitarnih proizvoda su od posebnog značaja. Zbog toga je Mlekara Šabac u startu donela stratešku odluku da značajna godišnja sredstva, namenjena za marketinške promocije, preusmeri na organizovanje i realizaciju pomoći u donacijama različitim socijalnim i zdravstvenim ustanovama u Srbiji, od kojih je većina usmerena na pomoć najugroženijem stanovništvu. Solidarnost je naravno uvek neophodna, ne samo kao odgovor na pandemiju, zbog čega je kompanija nedavno u saradnji sa Crvenim Križom Hrvatske donirala i pomoć u hrani stanovnicima Petrinje koja je bila pogođena razornim zemljotresom. 

Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo, kao i mnoge prehrambene kompanije u Srbiji među kojima je i Mlekara Šabac, aktivno se zalažu za ukidanje PDV-a na donacije hrane pred istek roka upotrebe, kao i donošenje Pravilnika kojim bi se regulisalo doniranje hrane sa rokom trajanja „najbolje upotrebiti do“ koja je i dalje bezbedna za ljudsku upotrebu.

O Mlekari Šabac

Mlekara Šabac sa tradicijom dugom 90 godina jedna je od vodećih u Srbiji i najveći izvoznik mlečnih proizvoda. Mlekara Šabac sa inovativnim pristupom u proizvodnji izvozi svoje proizvode na čak 15 tržišta, od Rusije i Carinske unije, preko Evrope do Sjedinjenih Američkih Država. Zahvaljujući implementaciji najviših međunarodnih prehrambenih standarda kvaliteta i bezbednosti, kao i primeni najsavremenijih tehnologija u proizvodnji, Mlekara Šabac ne samo da proizvodi najkvalitetnije mlečne proizvode, već postavlja i standarde za budućnost mlekarske industrije.

Teme