Lizing

UniCredit Lizing partner Ministarstva privrede u Programu podrške mikro, malim i srednjim preduzećima u nabavci mašina i opreme BESPOVRATNO 25 odsto sredstava

Ana Milić, predsednica Izvršnog odbora UniCredit lizing

Ministarstvo privrede Republike Srbije ponovo je izabralo UniCredit Lizing za svog partnera u Programu podrške preduzećima, u okviru kojeg će država domaćim privrednicima odobravati bespovratne pozajmice u iznosu od više od milijardu i po dinara.

Ovim programom je predviđeno da registrovana mikro, mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici, iz budžeta Republike Srbije bespovratno dobiju 25% neophodnih sredstava (maksimalno pet miliona dinara) za nabavku proizvodne opreme, s tim da 5% sredstava treba da obezbede preduzeća i preduzetnici, dok preostalih 70% od iznosa investicije finansira UniCredit Lizing. Ono što je takođe dodatna olakšavajuća okolnost za preduzeća i preduzetnike je to što sredstvo obezbeđenja može da bude sam predmet nabavke. Krediti se odobravaju u dinarima i evrima, na period otplate od 18 do 60 meseci, uz grejs period od 6 meseci, a klijenti imaju mogućnost da biraju između fiksne i varijabilne kamatne stope.

Namena – investicije u nabavku nove proizvodne opreme, mašina, delova, specijalizovanih alata za mašine…

Sredstva iz ovog programa mogu da se koriste isključivo za investicije u nabavku nove proizvodne opreme i mašina, kupovinu transportno-manipulativnih sredstava koja su uključena u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta, nabavku novih delova, specijalizovanih alata za mašine, mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti, ekoloških aspekata proizvodnje i građevinske mehanizacije. 

Ana Milić, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Lizinga Srbija, je izjavila:

“Veoma smo zadovoljni što je Ministarstvo privrede već treći put zaredom prepoznalo UniCredit Lizing kao pouzdanog partnera u razvoju sektora mikro, malih i srednjih preduzeća. Ulaganjem kompanija u savremene mašine i opremu, zahvaljujući dobrim uslovima finansiranja koje nudi ovaj program, biće unapređena i proizvodnja, što će doprineti dodatnom razvoju privrede. Takođe, investicije u unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje pozitivno će uticati na očuvanje životne sredine, što je u skladu sa strateškim opredeljenjem UniCredita da podržava mere protiv klimatskih promena.” 

Teme