Info

Vikend zabave, kulture i edukacije u Belgrade Waterfront-u

Belgrade Waterfront će i ovog vikenda biti centralno mesto okupljanja, druženja i dobre zabave za celu porodicu. U subotu i nedelju, 4. i 5. septembra, posetioce očekuje bogat program namenjen svim generacijama. 

Mališani će provesti dan ispunjen istraživanjem i druženjem na National Geographic dečijem festivalu u subotu, 4. septembra, od 10 do 15 sati na igralištu kod Savanove. Kroz niz interaktivnih i zabavnih radionica na otvorenom, Festival ima za cilj da pruži zanimljiv dan ispunjen avanturama i istraživanjem, ali i da ohrabri mališane da uče o svetu koji ih okružuje, razvijaju ekološku svest i iskažu kreativnost, stvaralački i istraživački duh.  

Istog dana, od 18 do 20 sati na Sava Promenadi biće održan javni čas holističkog programa joge i pilatesa. Uz upotrebu mirisa i eteričnih ulja vežbači će imati priliku da otkriju tehnike opuštanja koje mogu pomoći u svakodnevnom savladavanju stresa. Vežbe će se izvoditi na terasi pored Savanove u trajanju od dva sata – prvih 60 minuta održavaće se vežbe pilatesa, dok je naredni sat rezervisan za jogu. Cena časa je 1.200 rsd, a uplate će se vršiti na licu mesta.  

Za kraj ovog dana, sa početkom u 20 sati, na najlepšem gradskom šetalištu, Sava Promenadi, biće održana premijera opere „Karmen“ u okviru spektakularnog muzičko–scenskog događaja „Opera na vodi“. Ulaz će, kao i svake godine, biti besplatan za sve posetioce. 

„Opera na vodi“ održava se po treći put i predstavlja jedinstvenu kulturnu svečanost i turističku atrakciju. Beograđani i gosti prestonice moći će da uživaju u neverovatnoj atmosferi operskog izvođenja čuvenog dela Žorža Bizea, a u naslovnim ulogama naći će se naši najbolji operski pevači koji predstavljaju Srbiju u najpoznatijim operama u svetu. Uloge tumače mecosopran Sanja Anastasia kao Karmen, tenor Zoran Todorović u ulozi Don Hozea i David Bižić kao Eskamilo. Dirigent je Dejan Savić, a reditelj Enriko Stinćeli posebno dolazi u Srbiju da bi režirao ovaj jedinstven događaj. 

Takođe, svake nedelje u septembru u periodu od 17 do 21 sat na dve lokacije – Savski park i Sava Play – BrainOBrain Serbia i Belgrade Waterfront organizovaće Back2School radionice namenjene deci od 4 do 14 godina. Kroz radionice, deca i roditelji će imati priliku da na kreativan i zanimljiv način savladaju osnovne matematičke veštine uz pomoć abakusa, otkriju svoje emocije i uvide njihov značaj u svakodnevnom životu uz pomoć NLP radionice, kao i da razvijaju kreativnost i motoriku kroz radionicu Play Mais. 

Belgrade Waterfront je pripremio širok spektar aktivnosti i specijalnih događaja tokom septembra. Iskoristite poslednje dane leta i provedite kvalitetno vreme pokraj reke sa svojim najdražima uz muziku, igru, sport i druženje. 

4. septembar – National Geographic dečiji festival od 10 do 15 časova 

4. septembar – Javni čas holističkog programa joge i pilatesa od 18 do 20 sati 

4. septembar – Opera na vodi 20 sati 

5. septembar – BrainOBrain Back2School radionica od 17 do 21 čas 

Teme