Info

DELOITTE prvi put bira najboljeg FINANSIJSKOG DIREKTORA U SRBIJI, prijave do 7. novembra

Foto: Pixabay.com

Deloitte prvi put bira najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs. Konkurs je otvoren do 7. novembra 2021.

Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, Deloitte je pokrenuo  konkurs za Izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema definisanim kriterijumima. Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti.

U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije.

Finansijskog direktora godine bira nezavisni i stručni žiri na osnovu unapred definisanih kvalitativnih i kvantitativnih kriterijuma, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2020. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen.

Prijave na konkurs mogu se podneti zaključno sa 7. novembrom 2021. godine i učešće je potpuno besplatno. Pored popunjenog upitnika, prijave moraju da sadrže i lične podatke (ime i prezime, naziv kompanije, biografija).

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora čine:

  • Dragan Lončar, profesor, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu
  • Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora, Eurobank a.d.
  • Nikola Turkan, senior direktor finansija, Hemofarm a.d.
  • Nebojša Matić, osnivač i CEO, MikroElektronika
  • Olivera Andrijašević, Partner, Deloitte

Proglašenje pobednika konkursa biće organizovano početkom decembra, i on ulazi u izbor za regionalnog finansijskog direktora godine za Jugoistočnu Evropu koji će se po prvi put održati u februaru 2022. godine.

Svi zainteresovani finansijski direktori više informacija o samom konkursu mogu dobiti na web stranici Deloittea ili se direktno javiti putem elektronske pošte na agregovic@deloittece.com.

Teme