Prehrambena industrija

Srpska prehrambena industrija izlaže na sajmu u Šangaju

Foto: PKS

Proizvodi kompanija prehrambene industrije Srbije biće predstavljeni na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza CIIE 2021 (China International Import Expo 2021) koji počinje sutra u Šangaju i traje do 10. novembra. Četvrtu godinu zaredom Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju nastup domaće privrede na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza. Ove godine svoje izvozne potencijale na našem nacionalnom štandu površine 200 kvadratnih metara prezentovaće 13 kompanija iz prehrambene industrije Srbije.

„Sajam u Šangaju je dobra prilika za ostvarenja i razvoj poslovnih kontakata sa kineskim uvoznicima i distributerima, ali i mesto prikupljanja novih ideja i praćenja svetskih trendova“, kaže Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

Pod sloganom „Delimo najbolje sa Kinom“, ove godine kineski partneri moći će da uživaju u kvalitetnom i vrhunskom srpskom vinu koje je već našlo put do kineskih potrošača, ukusima zanatskog piva u čijoj ponudi će se naći ukusi fine note kafe i čokolade, arome tropskog voća, maline i nane, proizvodima naših mlekara, hrani za mališane, zamrznutom voću, voćnim sokovima i ekstra džemovima, kao i proizvodima sa vrhunskim svojstvima srpskog tartufa, navodi Delićeva.

„Sajam u Šangaju je dobra prilika za ostvarenja i razvoj poslovnih kontakata sa kineskim uvoznicima i distributerima, ali i mesto prikupljanja novih ideja i praćenja svetskih trendova“, kaže Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

Pod sloganom „Delimo najbolje sa Kinom“, ove godine kineski partneri moći će da uživaju u kvalitetnom i vrhunskom srpskom vinu koje je već našlo put do kineskih potrošača, ukusima zanatskog piva u čijoj ponudi će se naći ukusi fine note kafe i čokolade, arome tropskog voća, maline i nane, proizvodima naših mlekara, hrani za mališane, zamrznutom voću, voćnim sokovima i ekstra džemovima, kao i proizvodima sa vrhunskim svojstvima srpskog tartufa, navodi Delićeva.

 Zbog pandemije korona virusa i neophodnim tronedeljnim karantinom za sve strane državljanje koji žele da uđu u Kinu, srpske kompanije će na sajmu zastupati njihovi kineski predstavnici – partneri, uz punu podršku predstavništva Privredne komore Srbije u Kini.

„Prijateljstvo dve zemlje i dobri diplomatski odnosi Srbije i Narodne republike Kine predstavljaju veoma dobru osnovu za otvaranje novih poslovnih prilika, posebno kada je reč o kreiranju šansi za uvećanje izvoza srpskih proizvoda na tržište Kine“, poručuju iz Razvojne agencije Srbije.

Proizvode će na sajmu predstaviti Mlekara Šabac, ITN Grupa (Eko Povlen i Budimka), „Damar Confitd“, Fruškogorski Vinogradi, „Simex Original“, Vinarija Čoka Plus, „Aronija Vita“, „BT Winery“, „Dogma Brewery“, Mlekara Ub, Fabrika dečije hrane Dobanovci, Imlek, Klanica Nedeljković.

 Prošlogodišnji „CIIE 2020“ održan je na 360.000 kvadratnih metara. Na sajmu je predstavljeno više od 400  novih proizvoda, tehnologija i usluga, a posetilo ga je oko 400.000 posetilaca.

Teme