Banke

Eurobank donira više od milion dinara za Ekonomsku školu u Nišu

Eurobanka je realizovala još jednu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” u Ekonomskoj školi u Nišu. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“,obezbeđena je računarska i druga neophodna oprema u vrednosti od više od 1 milion dinara, za formiranje digitalne učionice. Zahvaljujući ovoj donaciji poboljšaće se kvalitet online nastave, a učenici različitih obrazovnih profila će imati priliku  da  dodatno unaprede digitalne veštine. 

Pored toga u partnerstvu sa izdavačkom kućom Laguna i knjižarama Delfi Eurobank je za sve učenike Ekonomske škole obezbedila popuste za kupovinu knjiga i gift programa u njihovim knjižarama u Nišu. 

Izuzetno nam je drago što imamo priliku da podržimo Ekonomsku školu u Nišu koja postavlja standarde modernog obrazovanja i čiji đaci postižu značajne uspehe na međunarodnim takmičenjima. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i naših klijenata korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice ’Eurobank Veliko srce’, ovoj školi smo obezbedili neophodnu opremu u vrednosti od više od milion dinara, koja će poboljšati kvalitet njihovog obrazovanja. Na ovaj način, Banka potvrđuje svoje strateško opredeljenje da ulaže u razvoj mladih ljudi i stvara bolje uslove na putu njihovog profesionalnog usavršavanja”, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

„Zahvalni smo Eurobanci na podršci koju pruža ekonomskim školama širom Srbije. Računarska oprema za digitalnu učionicu biće od velikog značaja za učenike i profesore Ekonomske škole u Nišu, jer će poboljšati kvalitet rada i učenja, ali i unaprediti digitalna znanja i veštine. Proces digitalizacije veoma je važan kako bismo imali savremeno i kvalitetno obrazovanje”, rekao je pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za srednje obrazovanje Miloš Blagojević.

Tokom četiri godine godine koliko se sprovodi društveno odgovorni projekat Eurobanke „Škola kao nacrtana za Vas”, opremljeno je devet računarskih kabineta, u osam srednjih škola u sedam gradova Srbije, a izdvojeno je više od 8,2 miliona dinara.

Teme