Info

SAM JUBILARNE GODIŠNJE NAGRADE 2021. Menadžeri godine su Predrag Mihajlović, OTP banka Srbija i Dragan Filipović, Generali osiguranje

Foto: SAM

Srpska asocijacija menadžera, u godini kada obeležava uspešnu deceniju i po poslovanja, dodelila je tradicionalne Godišnje nagrade najboljim pojedincima i kompanijama u Srbiji. 

Jubilarnoj 10. dodeli nagrada „SAM Gala“ u hotelu Hajat prisustvovali su članovi SAMa i poslovna javnost, a na početku svečanosti zvanicama se obratio Dragoljub Damljanović, predsednik SAMa.

„Ove godine obeležili smo jubilarnih 15 godina rada Asocijacije, pokrenuli smo i zaokružili brojne projekte sa ciljem da nastavimo još jače da međusobno delimo znanje, iskustvo, podstičemo i motivišemo i doprinosimo boljitku poslovnog ambijenta u našoj zemlji. Godinu za nama obeležilo je pokretanje SAM Akademije, kroz koju smo potvrdili posvećenost želji da ojačavamo menadžerske veštine naših članova i drugih menadžera, da ubrzavamo njihov razvoj i pomognemo im da spremni preuzmu uloge lidera u budućnosti. Dodela nagrada najboljima predstavlja krunu svake godine, ali i obavezu da budemo još aktivniji i iniciramo sve ono što doprinosi da naši menadžeri budu još bolji“, istakao je Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Poslovnoj zajednici obratio se i Menadžer godine 2018, Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija i član UO SAMa:

„Godišnjice su prilika da se prisetimo uspeha i nema ničeg boljeg od toga nego da vidite da vrednosti, za koje se zalažemo kao menadžeri, žive u okruženju. Nije važno gde ideš već s kim koračaš“ rekao je Dejan Turk. Kompanija A1 bila je generalni sponzor SAM Gala dodele nagrada. U ime zlatnog sponzora SAM Gale, gostima se obratio Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLBa, rekavši da svaki dan ima novi dokaz da je najznačajnija investicija u istoriji NLB grupe, investicija u Komercijalnu banku. Dodao je da NLB grupa ima odgovornost da spoji naša tržišta zato što je u interesu naše dece da budemo jedno, i zato će ona i biti ta koja povezuje. Svečanu dodelu nagrada podržao je i Porto Montenegro.

Nagrade najboljim liderima 21. veka, ove godine, jubilarni deseti put dodeljene su u četiri glavne kategorije, Menadžer godine, Mladi menadžer, Poslodavac godine i Društveno odgovorna kompanija godine, a dodeljena je i Specijalna nagrada žirija.

Zbog izuzetnih poslovnih rezultata i vizionarskog pristupa poslovanju, u kategoriji „Menadžer godine“ dodeljena su ove godine izuzetno dva priznanja. Prema mišljenju članova i žirija SAMa, Menadžeri godine 2021. su Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija.

Dobitnik nagrade u kategoriji „Mladi menadžer godine“ je Igor Milenković, direktor voćarstva i povrtarstva u Delta Agraru. Nagradu je uručio Vlastimir Vuković, predsednik izvršnog odbora Komercijalne banke, članice NLB grupacije.

Kompanija koja je u ovoj godini ponudila najbolje radne uslove i stalne mogućnosti stručnog usavršavanja, jeste MK Group koja je dobitnik nagrade u kategoriji „Poslodavac godine“. Nagradu je uručio Dejan Turk, A1 Srbija i A1 Slovenija.

Dobitnik nagrade u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija“ je kompanija Schneider Electric. Nagradu je uručila prošlogodišnja dobitnica priznanja „Menadžer godine“, dr Jasmina Knežević, direktorka Acibadem Belmedic.

Teme