Foto: Pixabay.com
Info

Agrarni budžet AP VOJVODINA u 2022. godini 8,3 milijarde dinara

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović prisustvovao je prvoj edukativnoj agrarnoj konferenciji „Poljoprivrednik nove generacije“ i tom prilikom naglasio da Ministarstvo u narednu kalendarsku godinu ulazi sa budžetom od 62 milijarde dinara, što je gotovo 18 odsto više nego ove godine.

„Jedan od prioriteta ministarstva su investicije, za čiju namenu je znatno povećan iznos sredstava“, kazao je Mahmutović i dodao da će Ministarstvo poljoprivrede i u 2022. godini raspisati konkurs sličan poslednjem kada je podršku dobilo gotovo 3.000 mladih poljoprivrednika, ali uz inovacije na bazi analize efekata realizovanog projekta.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić poručio je da će poljoprivrednici u AP  Vojvodini u sledećoj godini na raspolaganju imati znatno više novca nego u 2021. i dodao da agrarni budžet za 2022. iznosi 8,3 milijarde dinara. Božić je kazao da će se kroz brojne konkursne linije nastaviti sa značajnom podrškom poljoprivrednicima.

On je istako značaj konferencije i poručio da je cilj da se poljoprivrednici edukuju u domenu novih konkursnih linija, izvora finansiranja, osiguranja poljoprivredne proizvodnje, nabavke novih mašina i opreme i drugo.

U okviru konferencije održanoj u Novom Sadu, koju je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata organizovalo Zavičajno društvo „Fruškogorje“, uručena su i priznanja „Poljoprivrednik nove generacije“. Priznanja je dobilo deset mladih poljoprivrednika iz AP Vojvodine: Dušan Radojičić (Jazak), Dušan Radanović (Čurug), Tihomir Tufegdžić (Salaš Noćajski), Goran Kovačević (Hetin), Stefan Gligorić (Manđelos), Đorđe Đukić (Gospođinci), Aleksandar Cesnik (Slankamenački Vinogradi), Savo Kvrgić (Turija), Nandor Vereš (Neuzina), Milan Marinković (Rumenka). 

Teme