Banke Društveno odgovorno poslovanje

UNIKREDIT FONDACIJA I UNIKREDIT BANKA SRBIJA Konkurs „Svako dete je jednako važno“ za neprofitne organizacije, nagrade za tri projekta

Foto: Promo

Kako bi podržale projekte posvećene pružanju podrške deci i unapređenju njihovog života, UniCredit fondacija i UniCredit Banka Srbija raspisale su, treću godinu zaredom, konkurs pod nazivom „Svako dete je jednako važno„. UniCredit fondacija izdvojiće ukupno 40.000 evra za najviše tri (3) projekta koja u Srbiji sprovode neprofitne organizacije.

Konkurs se istovremeno sprovodi u 13 zemalja u kojima posluje UniCredit Grupa, a ukupan novčani fond koji je UniCredit fondacija, sa sedištem u Milanu, izdvojila za ovu namenu iznosi 500.000 evra.

Ovaj Konkurs samo je jedna od inicijativa koje se sprovode sa ciljem da se podrže projekti koji imaju širi društveni značaj u zemljama u kojima UniCredit posluje, sa dugoročnim ciljem stvaranja pozitivnog uticaja na lokalnu sredinu.

Dobru tradiciju ne treba prekidati, stoga je pravo zadovoljstvo da, po treći put zaredom, objavljujemo konkurs koji se odnosi na podršku deci i adolescentima. To je samo još jedan dokaz da su prethodni projekti podržani kroz ovaj Konkurs ostvarili dobre rezultate, kao i da UniCredit Banka podržava zajednicu u kojoj posluje, a pre svega one koji su budućnost te zajednice, izjavio je predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, Nikola Vuletić.

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave neprofitne organizacije osnovane najkasnije do 31. decembra 2019. godine, a koje sprovode projekte usmerene na pružanje podrške deci i adolescentima uzrasta do 18 godina. Zainteresovane organizacije mogu da podnesu samo jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava, a rok za podnošenje prijava je 27. januar 2022. godine. 

Prijavni formular može se preuzeti sa internet portala banke: www.unicreditbank.rs. Sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na Konkurs, zainteresovane neprofitne organizacije mogu postaviti putem elektronske pošte na adresu pr@unicreditgroup.rs.

U prethodne dve godine uspešno su sprovedeni projekti finansirani kroz ovaj konkurs, a na poslednjem konkursu, sprovedenom 2021. godine, grantove su dobile organizacije Novak Đoković Fondacija sa projektom „Feel to Heal“, Beogradski Razvojni Centar – BERC i projekat „Sad je bitno“, Kulturni Centar LAB, sa temom „Od stigmatizacije do integracije“ i Centar za socijalno preventivne aktivnosti – GRriG i njihov projekat „Nisam problem, imam problem“.

Teme