Točkovi&Pruga&Nebo

NOVE DESTINACIJE ER SRBIJE U LETNJOJ SEZONI Direktnim letovima do Valensije, Barija, Palma de Majorke i Rijeke

Foto: Er Srbija

Er Srbija od 21. aprila 2022. godine počinje sa uspostavljanjem direktnih redovnih letova između Beograda i Valensije, kao i sezonskih letova do tri nove destinacije u Evropi – Barija, Palma de Majorke i Rijeke od 5. juna 2022. Avio-karte su u prodaji od danas. 

Redovni letovi na relaciji Beograd – Valensija obavljaće se dva puta nedeljno – sredom i subotom tokom aprila i maja, a zatim od početka juna, četvrtkom i nedeljom. Nacionalna avio-kompanija će do svoje treće destinacije u Španiji, do koje ranije nije bilo direktnih letova iz srpske prestonice, saobraćati avionom tipa erbas A319.  

Kao treći grad po veličini u Kraljevini Španiji i najveća luka na zapadnom Mediteranu, Valensija je poznata po prelepim plažama, Gradu nauke i umetnosti, fudbalskom klubu, tradicionalnom Festivalu vatre i čuvenom gastronomskom specijalitetu paelji. Uspostavljanjem letova na ovoj ruti, Er Srbija će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Valensije i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana, Tivat, itd.

Između Beograda i Barija srpski nacionalni avio-prevoznik će, u periodu od 5. juna do 27. oktobra, saobraćati avionom tipa ATR72 tri puta nedeljno – ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom. Kao kulturno raskršće još iz antičkih vremena, Bari se nalazi na južnom delu Jadranskog mora i predstavlja drugi grad po veličini u južnoj Italiji. Spajajući stari grad, okružen impresivnim zidom i ispresecan uskim ulicama, i moderni grad, sagrađen početkom 19. veka, posetiocima pruža autentičan uvid u svoje bogato nasleđe.

Er Srbija je do početka pandemije obavljala čarter letove do glavnog grada regije Apulija. Uspostavljanjem avio-saobraćaja na toj liniji, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Barija i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Sarajevo, Solun, Skoplje, Sofija, Split, Tirana, itd.

„Drago nam je što pažljivim izborom novih destinacija značajno unapređujemo i diversifikujemo našu mrežu, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije. Najnovijim proširenjem dodatno ojačavamo svoju poziciju, pre svega u Italiji i Španiji, nudeći našim putnicima iz celog regiona veći izbor prilikom planiranja putovanja i letnjih odmora. Uvereni smo da će reakcije biti pozitivne, imajući u vidu da neke od novih destinacija po prvi put postaju dostupne direktnim letovima iz Beograda. I u narednom periodu nastavljamo da se razvijamo u tom pravcu i radujemo se uvođenju još novih linija,“ izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Er Srbiji.

Srpska nacionalna avio-kompanija će, od 11. juna do 29. oktobra, između Beograda i Palma de Majorke leteti dva puta nedeljno – utorkom i subotom. Letovi do četvrte destinacije Er Srbije u Španiji, posle Barselone, Madrida i Valensije, obavljaće se avionom tipa erbas A319. Palma de Majorka je najveći grad i luka na ostrvu Majorka, osunčanom 300 dana godišnje i poznatom po toplim letima i blagim zimama, tirkiznom moru i uvalama sa zlatnim peskom. Kao mesto bogate istorije, živopisne kulturne scene i gastronomske izvrsnosti, turistima nudi brojne muzeje, galerije i palate, remek-dela gotičke arhitekture i više od 200 plaža za uživanje.

Er Srbija je do sada obavljala samo čarter letove do Palma de Majorke. Tokom leta 2019. godine na ovoj liniji je realizovano 20 čarter letova i prevezeno preko 5.000 putnika. Uspostavljanjem te rute, Er Srbija će, preko Beograda, ponuditi putnicima dobre konekcije između Palma de Majorke i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Moskva, Podgorica, Sarajevo, Tivat, Zadar, itd.

Letovi na liniji Beograd – Rijeka obavljaće se avionom tipa ATR72, u periodu od 15. juna do 17. septembra, dva puta nedeljno – sredom i subotom. Er Srbija je liniju do najveće hrvatske luke uspostavila u junu 2019. godine, a poslednji letovi su obavljeni u decembru iste godine, nakon čega su odloženi do daljnjeg, usled pandemije korona virusa.

Rijeka je treći po veličini grad u Hrvatskoj, poznat po urbanom životu, brojnim istorijskim građevinama u samom centru i mnoštvu važnih kulturnih događaja. Uz blagu mediteransku klimu i tradicionalnu gostoljubivost domaćina, privlači brojne turiste. Er Srbija će omogućiti dobre konekcije iz Rijeke, preko Beograda, do Amsterdama, Beča, Ciriha, Dizeldorfa, Milana, Njujorka, Osla, Pariza, Podgorice, Rima, Stokholma i Tivta, kao i do Rijeke, preko Beograda, iz Amsterdama, Berlina, Beča, Brisela, Ciriha, Frankfurta, Milana, Podgorice, Rima, Štutgarta i Tivta.

Teme