Info

DELTA HOLDING Presuda potvrdila poznato: Miroslav Mišković je radio po zakonu

Foto: Delta Holding

Pravosnažnom oslobađajućom presudom Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je ono što smo znali i što smo tvrdili u proteklih skoro 10 godina: da je poslovanje osnivača Delta Holdinga Miroslava Miškovića u potpunosti zakonito i prema važećim propisima, saopštila je Delta Holding.

„Ovakva presuda predstavlja nesumnjivu satisfakciju za prvog čoveka Delte, kao vodećeg poslovnog čoveka u regionu, ali i za sve zaposlene u Kompaniji. Njome je jednom za svagda stavljena tačka na pokušaje da se  ospori velika poslovna karijera duga gotovo pola veka, da se ugrozi čitava porodica Mišković i poslovanje kompanije koja zapošljava više od 4.000 ljudi. Presudom se naravno ne mogu ukloniti ni gorak ukus, ni objektivne posledice bezmalo decenijske kampanje kojoj je bio izložen vodeći domaći preduzetnik i Delta Holding kao jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u regionu, navodi se u saopštenju.

Bez tereta nepravedne medijske kampanje i optužnice za teška krivična dela, Miroslav Mišković se u potpunosti posvećuje strateškom vođenju Delta Holdinga sa pozicije predsednika Upravnog odbora.

Miroslav Mišković, porodica Mišković i Delta Holding ovom izjavom stavljaju tačku na sudski progon koji je trajao od decembra 2012. do danas. Molimo medije i najširu javnost da razumeju da daljih izjava na ovu temu neće biti, zaključuje se u saopštenju.

Teme