Info

POČELO prijavljivanje za četvrtu PEKARIJADU

Najtalentovaniji domaći pekari, posle pauze od tri godine, imaće priliku da se 2023. takmiče na Pekarijadi za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije.  Kompanija Lesaffre, koja je organizator ovog takmičenja, bila je domaćin članovima žirija, pekarima, tehnolozima i predstavnicima trgovaca na prvom radnom sastanku na kom su se prisutni upoznali sa dinamikom i programom takmičenja.

Prijavljivanje profesionalnih pekara i onih koji se školuju za ovu profesiju trajaće od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023. Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do juna 2023. nakon čega će u septembru i oktobru 2023. biti organizovano veliko finale „Pekarijade“ u Lesaffre pekarskom centru Beograd. U planu je i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada „Prvi među najboljima“.

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce, predviđeno je pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo, dok će se najbolji mladi pekari  takmičiti u pripremanju pogačice sa čvarcima. Pored laskave titule najboljeg pekara u jednoj od navedenih kategorija, pobednike očekuju vredne nagrade.

Sve kandidate ocenjivaće stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, a čine ga istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze održanog u Palermu 2022 – “Campionato del mondo pizza squadre”, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

S obzirom da interesovanje za učešće na “Pekarijadi” kontinuirano raste, mogućnost da se prijave i učestvuju u “Pekarijadi” 2023. omogućeno je svim zainteresovanim takmičarima na četiri lokacije u zemlji koje pokrivaju region centralne, jugoistočne i zapadne Srbije uključujući i region Vojvodine.

Svi zainteresovani kandidati se mogu prijavljivati u periodu od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023. popunjavanjem forme za prijavu na web sajtu:  www.pekarijada.com, SMS-om na broj: 062 20 88 18, E-mail-om na: pekarijada.lrs@lesaffre.com, putem Facebook stranice: “Pekarijada” ili poštom na adresu: Milutina Milankovića 11b, 11070, Novi Beograd uz naznaku “Pekarijada”.

Više informacija o „Pekarijadi“, načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu: www.pekarijada.rs.

Teme