Banke

UNICREDIt BANKA odobrava investicione kredite za finansiranje izgradnje solarnih elektrana

UniCredit Bank Srbija obogatila je svoju ponudu investicionionim kreditom za finansiranje izgradnje solarnih elektrana.

Kao kompanija koja teži odgovornom poslovanju UniCredit Banka Srbija podržava klijente i zajednicu kroz specijalizovane kreditne linije za izgradnju solarnih elektrana. UniCredit podržava i kompanije koje imaju ambicije da postanu kupci-proizvođači, ali i proizvođači električne energije, sa sveobuhvatnim paketom usluge koji osim kredita, podrazumeva i prateće prozvode kao što su garancija za učešće na očekivanim aukcijama za dodelu premija i podrška prilikom ugovaranja paketa osiguranja. Specifičnost kreditnih linija je da osim povoljnijih izvora finansiranja, UniCredit nudi i tehničku podršku u okviru kreditnih linija sa ciljem da se optimizuje investicija.

UniCredit Bank je kreirala standardizovan kredit za sva preduzeća koja žele da postanu kupci-proizvođači, odnosno sve one koji žele da stvore solarnu elektranu za sopstvene potrebe. Kroz specijalizovane kreditne linije, korisnicima usluge će biti omogućeno da sprovedu projekte u periodu od tri do 12 meseci, u zavisnosti od veličine projekata uz očekivani povrat investicije u periodu do osam godina.

Aleksandra Rašić, direktorka korporativnog bankarstva i članica Izvršnog odbora u UniCredit Banci Srbija istakla je:

Smatramo da možemo da napredujemo samo ako napreduje zajednica u kojoj poslujemo. Uz ovakav vid podrške, kako sa finansijske, tako i sa savetodavne strane banke, verujem da smo na pravom zajedničkom putu. Nama u UniCredit Banci plan je da se u saradnji sa različitim međunarodnim finansijskim institucijama, u narednom periodu još intenzivnije posvetimo i ulažemo u projekte zelene energije, prateći domaću i evropsku regulativu i trendove, ali isto tako i da osnažimo savetodavnu podršku klijentima u usvajanju ESG standarda. Prednost koju posedujemo, osim našeg velikog iskustva na lokalu, jeste i podrška vrhunskog, međunarodnog ekspretskog tima naše UniCredit Grupe, koja nam omogućava da iskoristimo iskustvo i modele prakse sa različitih tržišta i prilagodimo ga domaćem”.

UniCredit Bank u Srbiji danas je među liderima u finansiranju projekata u oblasti obnovljivih izvora sa tržišnim učešćem u toj oblasti koje značajno prevazilazi ukupno tržišno učešće banke. Finansijer je pet od sedam operativnih vetroparkova u Srbiji, od čega tri finansira samostalno.

Teme