Banke

NLB Komercijalna banka – prva Family Friendly sertifikovana banka u Srbiji

NLB Komercijalna banka postala je prva Family Friendly sertifikovana banka u Srbiji, potvrdivši tako svoju posvećenost zaposlenima i unapređenju njihovog iskustva – kako na radnom mestu, tako i izvan njega.

Nakon što joj je Ekvilip institut iz Slovenijedodelio osnovni Family Friendly Enterprise sertifikat, pravo na potpuni sertifikat steći će nakon pune tri godine realizacije benefita koji podrazumevaju beskamatne pozajmice, dodatno slobodno vreme za inovacije i razmišljanje, slobodne sate, stipendije za decu zaposlenih, godišnje sistematske preglede, brojne popuste za kvalitetnije slobodno vreme, korporativno volontiranje i mnoge druge koji utiču na balans između privatnog i poslovnog života.

„Mi znamo da iza izuzetnih rezultata koje postižemo ne stoje brojke, već trud i posvećenost naših zaposlenih. Znamo da, zahvaljujući njihovoj spremnosti da svakoga dana iskorače van zone komfora i neprekidno rastu, naše poslovanje raste sa njima. Mi smo banka u kojoj ljudi rade za ljude, i razumemo da je ravnoteža ključ za sreću, ali i uspeh. Važno nam je da se naši zaposleni osećaju dobro na radnom mestu i izvan njega, kao i da znaju da naša podrška i briga ne prestaju na kraju radnog dana. Naš strateški cilj je da opravdamo ogromno poverenje koje nam je ukazano, a samim tim i poziciju banke prvog izbora za zaposlene i klijente. Izuzetno smo ponosni što je naš aktivan i vredan rad na ovu temu prepoznat kroz ovu prestižnu sertifikaciju“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Zahvaljujući procesu transformacije kulture, zaposleni NLB Komercijalne banke imaju priliku da učestvuju u brojnim inicijativama za povezivanje i unapređenje zadovoljstva. Takođe, kroz struktuirane projekte u svakom trenutku mogu da saznaju nove načine da unaprede svoje fizičko, mentalno i duhovno zdravlje, brinu o životnoj sredini, prikupljaju donacije i biraju kome će novčane donacije biti pružene.

Unapređenju njihovog zadovoljstva doprineće i nova, pametna i energetski efikasna poslovna zgrada.  Kompletna rekonstrukcija pet spratova i 10.000 kvadrata radnog prostora, podrazumevala je više od 750 dana rada, uključivanje tima od skoro 150 profesionalaca i investiciju NLB Grupe, u vrednosti od oko 10 miliona evra. Prva zgrada u NLB Grupi, rekonstruisana je u potpunosti sa strogim ESG standardima, poseduje i zelenu oazu, kafić, zonu zabave i edukacije, i kao takva biće najbolji vetar u leđa za ostvarenje strateškog cilja NLB Komercijalne banke – da ostane banka prvog izbora za zaposlene i klijente.

Teme