Banke

PRIZNANJE THE BANKER UniCredit Grupa proglašena za „Banku godine 2023. na globalnom nivou“

UniCredit Grupa proglašena je za „Banku godine 2023. na globalnom nivou“ na godišnjoj svečanosti britanskog časopisa „The Banker“ u Londonu, kao i za „Banku godine u Zapadnoj Evropi“, „Banku godine u Italiji“ i „Banku godine u Bugarskoj“.

Kao jedan od vodećih industrijskih standarda za izuzetne rezultate u bankarskom sektoru, nagrada „Banka godine“ časopisa „The Banker“, procenjuje vodeće finansijske institucije na svetu, na osnovu njihove sposobnosti da ostvare profit, steknu stratešku prednost i opslužuju svoja tržišta.

„The Banker“, deo grupacije „Financial Times“, objavljuje ekonomske i finansijske informacije za svetski finansijski sektor i izgradio je reputaciju zahvaljujući svom objektivnom i pronicljivom izveštavanju od svog osnivanja 1926. godine.

Komentarišući ovogodišnji uspeh UniCredit-a, Džoj Meknajt, urednica ovog časopisa, izjavila je: „UniCredit je impresivna priča o preokretu, koja je ostvarila povećanje profita od više od 200% tokom cele godine koja se razmatra, smanjujući svoju osnovu troškova i postižući svoje najbolje rezultate u prvom tromesečju ikada u 2023. godini. Na dobrom je putu da ispuni svoj strateški plan „UniCredit Unlocked“ za 2022-2024, koji ima još više ambicije. Banka je u drugoj fazi svoje industrijske transformacije, sa značajnim ulaganjima u digitalizaciju i podatke. Pored rekonstrukcije svoje IT arhitekture kroz API i „cloud“ infrastrukturu, UniCredit ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi poboljšala iskustvo zaposlenih. Njena posvećenost ESG principima je ispred konkurenata, posebno njeni napori da ojača fokus na socijalna pitanja. Njena značajna partnerstva sa Allianz-om i Azimut-om ilustruju viziju banke u pružanju odlične usluge i ponude za klijente“.

U protekle dve godine, od pokretanja strateškog plana „Unicredit Unlocked“, UniCredit Grupa je neumorno radila na svojoj kulturnoj i industrijskoj transformaciji, usklađivanju svojih sistema, povećavanju svojih digitalnih mogućnosti i rada sa podacima, i ugrađujući ESG principe u sve što radi – kako bi postala fundamentalno bolja, jača banka za zajednice kojima služi.

Andrea Orcel, CEO Grupe i predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke u Italiji, izjavio je: „Neizmerno smo ponosni na ova dostignuća, koja pokazuju kolektivnu snagu naših trinaest banaka širom Evrope, kao i da su nam klijenti u centru svega što radimo. Sve ovo su, naravno, omogućile naše kolege koje su se ujedinile iza naše strategije i kulture izvrsnosti koju negujemo u našoj banci. Nastavićemo da stremimo da budemo još bolji u ime naših klijenata i zajednica na našem putu da budemo banka za evropsku budućnost.“

Ranije ove godine, časopis „The Banker“ je takođe proglasio UniCredit Banku „Najboljom bankom za inovacije u digitalnom bankarstvu u Zapadnoj Evropi“ i „Najboljom bankom za plaćanja“ u okviru svojih programa Nagrada za inovacije u digitalnom bankarstvu i transakcionom bankarstvu.

Ove nove nagrade su značajno priznanje zamaha tekuće transformacije UniCredit Banke, o čemu već svedoče ovogodišnje Euromoney dodele nagrada za izvrsnost, kada je banka proglašena za Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi, Najbolju banku i Najbolju investicionu banku u Italiji i ostale četiri zemlje u kojima je banka prisutna.  

Teme