Voćarstvo i vinogradarstvo

Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade 2024“ od 25. do 27. januara ZAKAZIVANJE B2B sastanaka sa inostranim partnerima, prijava putem linka

juicy fruit on white background, element for design, watercolor painting.

Bilateralni sastanci domaćih i regionalnih proizvođača i izvoznika svežeg, smrznutog ili prerađenog voća, povrća i grožđa sa renomiranim uvoznicima, distributerima i maloprodajnim lancima iz regiona i Evrope, biće održani 26. januara na Beogradskom sajmu, u vreme trajanja Međunarodnog sajma voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade 2024“.

Da su naši privrednici veoma zainteresovani za susrete sa inostranim partnerima potvrđuje i veliki broj već prijavljenih učesnika i zakazanih B2B sastanaka preko specijalizovane veb platforme. Rok za registraciju je 25. januar 2024. godine, a prijava se vrši putem linka: https://agro-belgrade-b2b-zone.b2match.io/

Ovi susreti se organizuju u okviru Evropske mreže preduzetništva, uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu Grada Beograda i projekta ,,Velika mala privreda” koji finansira USAID, a realizuje međunarodna organizacija ACDI/VOCA.

Prema rečima Bojana Jankovića, menadžera za razvoj tržišta i izvoza iz ACDI/VOCA, sastanci tokom „Agro Belgrade 2024“ sajma su pravo mesto za domaće i regionalne proizvođače voća i povrća da predstave svoju ponudu inostranim i domaćim kupcima, povećaju obim prodaje i prošire svoja izvozna tržišta. Da vlada interesovanje za ovu kategoriju proizvođača potvrđuju i neki od kupaca iz Evrope i regiona koji su se već registrovali.

„Do sada među potvrđenim kupcima su: ‘Freshvil’, Poljska, ‘Smith & Son’ Velika Britanija, ‘Bohemia’, BiH, ‘Voli’ marketi, Crna Gora, ‘Vero’, Severna Makedonije, kao i sve značajniji maloprodajni lanci iz Srbije. Pozivamo proizvođače iz Srbije i regiona da nam se pridruže i zakažu sastanke sa potencijalnim partnerima“, ističe Janković.

Katarina Momčilović Matić, viši savetnik u Centru za EU integracije Privredne komore Srbije naglašava da su B2B susreti koji se održavaju na galeriji Hale 1 Beogradskog sajma od 10 do 17 časova odlična prilika za umrežavanje i direktnu komunikaciju izlagača i kupaca, jer tokom sastanaka koji se unapred zakazuju putem platforme, mogu detaljnije da razgovaraju o specifičnostima proizvoda, količinama, rokovima isporuke i drugim relevantnim pitanjima i tako procene mogućnosti buduće saradnje.

„Sastanci su besplatni i zakazuju se unapred, brzo i jednostavno putem onlajn platforme, čime se registrovanim učesnicima pruža mogućnost da pronađu partnere u skladu sa svojim potrebama i interesima, što olakšava proces pregovaranja i započinjanja saradnje i realizacije zajedničkih poslova“, objašnjava Momčilović Matić.

Prošlogodišnji „Agro Belgrade“ je okupio više od 500 izlagača iz Srbije, regiona Balkana i sveta, među kojima su bili proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća, poljoprivredne mehanizacije, sistema protivgradne zaštite, sistema za navodnjavanje i ostale opreme.

Sadržaj ovogodišnjeg sajma koji traje od 25. do 27. januara dopunjen je B2B sastancima. Ova trodnevna manifestacija obuhvatiće i diskusije o aktuelnim i nadolazećim trendovima na globalnim tržištima i pružiti informacije o najnovijim tehnološkim inovacijama u prehrambenoj industriji. „Agro Belgrade 2024“ na više od 30.000 m2 okupiće preko 1.000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija.

Teme