Voćarstvo i vinogradarstvo

Marko Dragić osvojio zlatnu medalju na takmičenju barmena TWIN TIGERS džin vinske kuće Matijašević zablistao u Dubrovniku

Koktel Boka i pobednik barmen Marko Dragić

Marko Dragić iz Udruženja barmena Crne Gore osvojio je zlatnu medalju na takmičenju barmena Royal Gourmet u Dubrovniku. Marko je prikazao koktel Boka za koji je koristio Twin Tigers Craft & Terroir džin iz Srbije, koji pravi vinska kuća Matijašević.

Dubrovnik Royal Gourmet je manifestacija posvećena umetnosti hrane i pića, održana od 6. do 10. februara, a na kojoj su se nadmetali đaci ugostiteljsko-turističkih škola, konobari, šefovi, pica majstori, bariste…Osim kroz takmičenja, veština pripreme jela i pića prikazana je i kroz radionice, master klasove i degustacije. Takimičilo se u tri kategorije: Aperitivni koktel, Long drink i posebna kategorija Flair (Žongliranje sa bocama).

Twin Tigers, sa kojim je pravljen „zlatni“ koktel u Dubrovniku, zanatski je džin sa pečatom šumadijskog teroara. Ručno je pravljen u ograničenoj seriji i destilisan u bakarnim kazanima. Karakter mu daje veoma aromatična divlja kleka iz šuma planine Golije.

„Tigrovi blizanci, koji simbolizuju božansku snagu i moć, čuvaju rigorozne standarde zanatske proizvodnje i selekciju najfinije kleke i biljaka. Rezultat ove posvećenosti je jedinstveni džin vrhunskog kvaliteta“, ističu u kući Matijašević.


Pobednici

U kategoriji Aperitivnog koktela

1. mesto Marko Dragić
2. mesto Tomislav Stančić
3. mesto Tatjana Dobnikar

U kategoriji Long drink barmeni iz Dubrovnika osvojili su prva tri mesta.

1. mesto Mario Margaretić hotel Lapad
2. mesto Boško Curić hotel Excelsior
3. mesto Ivana Beran hotel Excelsior
 

U kategoriji Flair

1. mesto Dušan Janjatović
2. mjesto Kristijan Briješki
3. mesto Dragan Repac

Titula ukupnog pobednika pripala je Mariu Margaretiću

Teme