Zdravlje

Deset činjenica o HLOROFILU „Da li ste znali da gradi i enzime koji obnavljaju polne hormone“

Foto: Grina

Autor: Nenad Ratkov

Sok od pšenične ili ječmene trave, jedan je od najboljih dostupnih izvora živog hlorofila. Hlorofil je prvi proizvod svetlosti i prema tome, sadrži više svetlosne energije nego bilo koji drugi element. Bogat je kiseonikom kao i sve zelene biljke koje imaju hlorofil. Mozak i sva telesna tkiva funkcionišu na optimalnom nivou u okruženju sa visokim kiseonikom. U ovom tekstu saznaćete sve o zelenoj krvi, čiji je ogroman doprinos zdravlju.

Činjenice o hlorofilu

  1. Hlorofil deluje antibakterijski. Nauka je dokazala da hlorofil zaustavlja rast i razvoj neprijateljskih bakterija
  2. Za varenje soka pšenične/ječmene trave potrebno samo nekoliko minuta i da troši vrlo malo telesne energije.
  3. Visok sadržaj magnezijuma u ​​hlorofilu gradi enzime koji obnavljaju polne hormone.
  4. Hlorofil se može dobiti iz mnogih biljaka, ali pšenična trava je superiornija jer je utvrđeno da ima preko 100 elemenata potrebnih čoveku. Ako se gaji u organskom zemljištu, iz tla upija 92 od 102 poznata minerala.
  5. Tečni hlorofil ulazi u tkiva, rafinira ih i radi na njihovom popravljanju.
  6. Tečni hlorofil ispire naslage lekova iz tela. Hlorofil neutrališe toksine u telu. Hlorofil pomaže u prečišćavanju jetre.
  7. Hlorofil poboljšava probleme sa šećerom u krvi.
  8. American Journal of Surgeri, preporučuje hlorofil zbog njegovih antiseptičkih prednosti. U članaku se sugeriše sledeće kliničke upotrebe hlorofila: za uklanjanje neprijatnih mirisa, neutralisanje infekcija iyayvane streptokomkama, zarastanje rana, ubrzanje prijema presađivanja kože, izlečenje hroničnog sinusitisa, prevazilaženje hroničnih upala i infekcija unutrašnjeg uha, smanjenje varikoznih vena i zarastanje čireva na nogama, uklanjanje gnojnih čireva i drugih krastavih pojava na koži, leči čireve rektuma, uspešno leče upale grlića materice, rešavaju se parazitskih vaginalnih infekcija, i u mnogim slučajevima leče uznapredovalu pioreju (infekcija gornje ivice desni).
  9. Dr Birscher je rekao, „hlorofil povećava funkciju srca, utiče na vaskularni sistem, creva, matericu i pluća“. Prema dr. Birscheru, priroda koristi hlorofil (pšeničnu travu) kao sredstvo za čišćenje tela, obnavljanje i neutralizaciju toksina.
  10. Sok od pšenične/ječmene trave može da rastvori ožiljke koji nastaju u plućima od udisanja kiselinskih gasova. Efekat ugljen-monoksida je minimiziran, jer hlorofil povećava proizvodnju hemoglobina.

Prirodni izvor u kome ima najviše hlorofila jeste svež sok od ječmene i pšenične/ječmene trave. Sveže ceđene-nezamrznute sokove od žitinih trava možete nabaviti putem https://budite-zdravi.rs/product-category/sokovi/).

Danijela i Nenad Ratkov iz Starčeva U ČETRDESETIM pokrenuli posao i grade brend GRINA od proizvoda MIKROBILJA i KLICA

Teme