Info

Uručena priznanja dobitnicima izbora Top 50 najbolje online stvari za 2020. godinu, pogledajte ko su nagrađeni

Foto: Promo

Redakcija PC Press-a već 24. godinu za redom organizuje Top 50, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji. Tim povodom, održana je hibridna svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora Top 50 najbolje online stvari za 2020. godinu, u Klubu poslanika, Tolstojeva 2.

Nagrade bira žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog ove godine čine Anđelka Ducić, Digital Marketing Consultant i CEO Symbiotica d.o.o., Sanja Lalević, Facebook Lead za Srbiju u okviru Httpool-a, zvaničnog predstavnika Facebook-a za Balkan, Istok Pavlović, Internet marketing ekspert, kao i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj, a samo jednu bira publika.

Najbolje online stvari proglašene su u okviru kategorija: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i zabava, Sport i turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube), Aplikacije, i specijalne nagrade. 

Svečanu dodelu priznanja PC Press Top 50 otvorio je Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a koji je u svom izlaganju izneo kratku istoriju dodele.

Ovo je 24. put da PC Press proglašava Top 50 pobednika, a uslovi nikad nisu bili čudniji – nikad vaše osmehe dok primate nagrade i naše osmehe dok ih dodeljujemo nismo morali da krijemo iza maski. Ali šta da se radi, svi moramo da se čuvamo i sačuvamo za svoje porodice, svoje prijatelje, svoje firme pa i svoje sajtove. Tokom 2020. godine radili ste na njima u neobičnim uslovima, usmerili ste ih prema neobičnom tržištu, ali sve to nije moglo da vas zaustavi. Bili ste, kratko rečeno, najbolji!”, rekao je Dejan.

Specijalno priznanje Digital Biz – za izuzetan doprinos razvoju eCommerce-a u Srbiji, Tatjani Matić, Ministru trgovine, turizma i telekomunikacija uručila je Zorana Milidrag, predsednik eCommerce asocijacije Srbija.

Digital Life, specijalno priznanje za izuzetan doprinos digitalizaciji bankarskog poslovanja u Srbiji, preuzeo je Vladimir Vasić, Generalni sekretar Udruženja Banaka Srbije.

Specijalno priznanje Digital Responsibility za promociju odgovornog ponašanja kroz online kanale, dodeljeno je kompaniji Heineken Srbija a ispred kompanije se online uključila Maša Milić, Specijalista za korporativne poslove.

Digital Care, specijalno priznanje za originalni koncept i organizaciju humanitarnih licitacija putem društvenih mreža, Budi human – Humanitarne licitacije, Facebook, preuzela je Branka Zarić, osnivač stranice.

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: nova.rs, bbc.rs, e-commerce.co.rs, danas.rs i rts.rs koji je i nosilac statue. 

U okviru kategorije eCommerce dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: shoppster.com, sportvision.rs, jysk.rs, gbs.rs i market.metalac.com koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: eponuda.com, 4zida.rs, deskandmore.rs, kliping.rs i euprava.gov.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: naukakrozprice.rs, fmk.singidunum.ac.rs, petlja.org, digitalni-vodic.ucpd.rs i muzej-jugoslavije.org koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Dom i zabava dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: halobeba.rs, naxi.rs, dogmabrewery.com, vulkani.rs i formaideale.rs koji je i nosilac statue. 

U okviru kategorije Sport i turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: trippinsrbija.rs, trcanje.rs, zlatiborapartmani.rs, tvarenasport.com i sportklub.rs koji je i nosilac statue. 

U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: eDen books, VOZZi, YouBox, ProtecThor i OTP m-Bank koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: @radioaktivni.komarac, grupa scienceinserbia/Наука у Србији i @StolarMileRakovac koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: @urospetrovicofficial, @ps_fashion_official, @dm_srbija i @katarina_mandarina koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: Delta Holding i NIS Gazprom Neft koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: @BojanaLekić9 i @Raskrikavanje koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: Stefan Spalević, Šerpica Recepti, Dunja Jovanić i Agelast koji je i nosilac statue.

Nagrada Glas publike je jedinstvena po tome što je od početka do kraja u rukama publike, koja prvo predlaže svoje omiljene sajtove, a zatim za njih glasa, a ove godine priznanje je odneo Instagram stranica Neuspehjokeru.

Teme