Ceger

Otvoren šoping-mol Delta Planet u NIŠU, prvi u SRBIJI

Šoping-mol Delta Planet u Nišu je svečano otvorio vrata za posetioce. Prvi Delta Planet u Srbiji ima 40.000 kvadratnih metara, na dve etaže i sa 850 parking mesta za posetioce, a izgrađen je za samo 14 meseci. Posetioci u njemu imaju na raspolaganju prodavnice vodećih modnih brendova, veliki broj restorana i kafića, knjižare, radnje za kućni dekor, a posebnu atrakciju predstavljaće najmoderniji bioskop sa 5 sala.

Investicija u Delta Planet vredna je 70 miliona evra i deo je velikog investicionog plana Delta Holdinga, koji uključuje izgradnju poslovnog sedišta Delta House (otvaranje u leto ove godine), renoviranje Sava Centra (početak na jesen 2021.) i druge velike projekte u oblasti nekretnina.

 “Otvaramo šoping mol koji ima regionalni značaj i za građane, i za privredu Niša i okoline. Kapacitet Delta Planeta je takav da će privlačiti goste iz cele južne i istočne Srbije, a verujemo čak i iz susedne Bugarske. Sa otvaranjem 1.100 novih radnih mesta, to je jedan od Deltinih projekata koji utiče na širu zajednicu i doprinosi razvoju i drugačijem izgledu gradova u kojima poslujemo”, kaže Angelina Nekić, generalni direktor Delta Real Estate Grupe.

Kao znak zahvalnosti za dobrodošlicu Nišlija, Delta Planet završava i uređenje parka iza objekta i dela keja uz Nišavu. Na ovoj lokaciji biće formirano dečje igralište i zasađeno 90 novih stabala. Na samoj lokaciji šoping-mola, zasađeno je još 140 sadnica zimzelenog i listopadnog drveća i 6.000 komada ukrasnog šiblja.

Šoping-mol Delta Planet Niš radiće uz poštovanje svih mera zaštite od virusa SARS-COV2, koje su propisane od Vlade Srbije, Kriznog štaba i lokalnih vlasti. Želimo da naš šoping-mol postane omiljeno mesto Nišlija i svih posetilaca našeg grada, ali više od toga želimo da sačuvamo zdravlje posetilaca i zaposlenih u šoping-molu. 

Teme