Foto: dm drogerie markt
Ceger

dm drogerie markt osvaja i tržište Poljske

Najveći drogerijski lanac u Evropi dm drogerie markt, koji posluje u 13 evropskih zemalja, posle stvaranja pogodnih uslova priprema se za osvajanje tržišta Poljske. Sedište kompanije biće u Vroclavu, a uskoro se očekuje i otvaranje prvih prodavnica. 

„Proteklih godina naše koleginice i kolege iz Austrije uspešno su realizovale širenje lanca u više od deset evropskih zemalja. U skladu s tim, nastavljamo i u Poljskoj. Pažljivo smo ispitali tržište i uvereni smo da ćemo i u ovoj zemlji svojim asortimanom i uslugama nadahnuti kupce“, izjavio je Kristof Verner, predsedavajući Uprave dm-a u Nemačkoj. 

Za postavljanje i otvaranje dm prodavnica u Poljskoj biće odgovoran Markus Trojanski, direktor resora ekspanzije i dm prodavnica u Istočnoj Nemačkoj. Kako Trojanski ističe, u toku je odabir zaposlenih koji će raditi u prvim drogerijama u Poljskoj, u kojoj vlada veliko interesovanje za rad u novom prodajnom lancu.

„Veliki broj naših koleginica i kolega u Češkoj i Nemačkoj, koji govore poljski i nemački jezik, zainteresovan je za rad u poljskim dm prodavnicama“, dodao je Trojanski.

Teme