Selo&Planina&Grad Zdravlje

INHALACIONA komora sa vazduhom iz pčelinjih košnica na Jahorini Za lečenje bronhitisa, plućnih bolesti, glavobolja, jačanje imuniteta

Olimpijski centar Jahorina dobio je svoju prvu inhalacionu komoru smeštenu kod hotela Šator. Api inhalaciona komora, odnosno inhalacija lekovitim vazduhom iz pčelinjih košnica služi za lečenje mnogih oboljenja. Vazduh, zasićen sa esencijalnim mirisima, pomaže osobama koje imaju poteškoće sa bronhitisom, astmom, alergijama, hroničnim bolestima pluća, oslabljenim imuno sistemom, infekcijama respiratornog trakta, hroničnim glavoboljama, problem sa sinusima, migrenama, stresom…

Ovakva vrsta inhaliranja je korisna ne samo za osobe sa zdravstvenim problemima, nego i zdravim osobama, preventivno i za jačanje imuniteta.

Apiinhalacija se posebno preporučuje sportistima zbog povećanja plućnog volumena i relaksacije organizma.

Inhalacija zrakom iz košnice se preporučuje kako odraslima tako i deci. Ovim načinom inhaliranja unose se svi pčelinji proizvodi: med, polen, propolis koji se smatra najjačim antibakterijskim sredstvom u prirodi, vosak, pčelinji otrov, matičnu mliječ koja se čak naziva i eliksirom mladosti, odnosno sve pčelinje proizvode koji se koriste u lečenju raznih bolesti. Inhalatori kojima se provodi tretman inhaliranja su namenski za ovakvu vrstu inhalacije, tako da je sistem obezbeđen sa nekoliko filtera i pčele ne mogu nikako ugroziti korisnika.


Inhaliranje vazduhom iz pčelinjih košnica se može provoditi samo u vreme kada pčela izlazi u prirodu i u košnicu unosi lekovite materije, što na Jahorini u zavisnosti od vremenskih uslova može biti maksimalno od juna do kraja oktobra. Jedan tretman traje od 30 do 40 minuta. Preporučuje se minimalno 10-15 tretmana, a za teža zdravstvena stanja i više.

Teme