Selo&Planina&Grad

JAHORINA ULTRA TRAIL 2024 Četiri deonice, planirana i trka za decu, nagrada automobil, prijave u toku

Jedno od najprestižnijih trkačkih takmičenja u regionu, slavi desetu godišnjicu postojanja i poziva sve ljubitelje prirode i sporta na spektakl koji se ne propušta.

„Jahorina Ultra trail je tokom godina postao sinonim za vrhunsku organizaciju, uzbuđenje i avanturu. Više od 5.000 posetilaca iz svih delova sveta dolazi svake godine da uživa u ovom spektaklu, prelepim pejzažima i gostoprimstvu Jahorine. Osim što je sportsko takmičenje, JUT predstavlja i priliku za promociju prirodnih lepota i istorijskog nasleđa cele regije. Staze prolaze kroz predele koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, omogućavajući učesnicima otkriju sve čari ovoga kraja. Jahorina Ultra trail ne predstavlja samo izazov za fizičku izdržljivost, već i priliku da se zajedno povežemo s prirodom i proslavimo sve što čini Republiku Srpsku tako jedinstvenom. Zbog svega navedenog i ne čudi što je ovo takmičenje postalo svojevrstan brend Republike Srpske i odraz duha jednog naroda. Pozivamo sve trkače i ljubitelje prirode da se pridruže takmičenju, da zajedno oborimo rekorde i stvorimo nezaboravne uspomene“, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevanić.

Ljevnaić je govorio i o specifičnostima ovogodišnjeg izdanja.

„JUT 2024 donosi specifičnosti koje do sada nisu viđene na trail takmičenjima. Po prvi put na Jahorina Ultra trail-u, profesionalni trkači imaće priliku da dožive nezaboravno iskustvo ULTRE od 100 milja. Nagradi fond predstavlja krunu takmičenja, jer najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuje spektakularna nagrada – automobil! Takođe, ovo izdanje donosi i posebno iznenađenje za najmlađe ljubitelje prirode i trčanja. Planirana je organizacija i trke za decu. Cilj ove trke je staviti naglasak na važnost kretanja i boravka u prirodi, kao i upoznavanje novih ljudi i sklapanje prijateljstava. Kao i prethodnih godina sve naše trke su pet friendly, sa posebnim naglaskom na ekologiju i očuvanje životne sredine“, dodao je on.

Poslednji vikend jula rezervisan je za ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra trail-a, a organizatori su pripremili četiri različite deonice, prilagođene kako iskusnim sportistima, tako i onima koji se prvi put upuštaju u svet trail takmičenja.

Trke uključuju MINI trku od 10 km, MIDI trku od 30 km, MAKSI trku od 78 km i ULTRA trku od impresivnih 160 km, koja predstavlja novitet posebno pripremljen za jubilarno izdanje.

Prijave za takmičenje su u toku, a više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu takmičenja ili putem mail adrese – jahorinaultratrail@oc-jahorina.com.

Teme