Ekologija Inovacije

KOMPANIJA LG do 2030. smanjuje emisije štetnih gasova do kojih može doći korišćenjem njihovih proizvoda

Foto: Promo

Kompanija LG je objavila da će se do 2030. godine posvetiti smanjivanju emisije štetnih gasova (GHG) do kojih može doći prilikom korišćenja njihovih proizvoda. Tako je LG postala prva korejska kompanija koja učestvuje u globalnoj kampanji za karbonsku neutralnost „Business Ambition for 1.5°C“. Kampanju predvodi inicijativa Science Based Targets (SBTi) uz podršku Projekta otkrivanja karbonskih informacija (CDP), Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UNGC), Instituta za istraživanje svetskih resursa (WRI) i Svetskog fonda za prirodu (WWF). U kampanji učestvuje skoro 700 svetskih kompanija.

Kompanija LG je 2019. godine najavila svoju inicijativu Zero Carbon 2030, obavezujući se da smanji ukupnu količinu direktnih i indirektnih karbonskih emisija u odnosu na 2017. godinu za 50 odsto. Obavezujući se da učestvuje u kampanji „Business Ambition for 1.5°C“ postavlja se novi cilj za smanjenje gasova koji mogu doprineti efektu staklene bašte. Emisija ovih gasova može nastati tokom upotrebe proizvoda kao što su frižideri, mašine za pranje veša i klima uređaji. Jedan od izveštaja kompanije LG pokazao je da je upotreba ovih proizvoda čini više od 80 odsto štetnih emisija gasova kompanije, što dodatno naglašava koliko je važan predstojeći izazov.

Naučno zasnovani ciljevi koje promoviše inicijativa SBTi u skladu su sa najnovijim istraživanjima i odgovaraju cilju Pariskog sporazuma da se globalno zagrevanje ograniči na 1,5 stepeni Celzijusa. Ciljevi kompanije LG koji se odnose na smanjenje štetnih emisija ugljen-dioksida u čitavom proizvodnom procesu, biće pregledani i odobreni od strane inicijative SBTi na osnovu naučnih podataka. 

„Trenutne aktivnosti kompanije LG su u skladu sa srednjoročnom i dugoročnom strategijom za proizvodnju eko-friendly proizvoda i usluga za buduće generacije”, izjavio je Kim Joon-ho, izvršni potpredsednik i šef Centra za upravljanje kvalitetom kompanije LG Electronics, dodajući da kompanija LG aktivno radi na ekološkim rešenjima koja su fokusirana na nultu emisiju i cirkularnu ekonomiju kako bi buduće generacije uživale u boljem životu aktivno doprinoseći boljoj sutrašnjici.

Tagovi

Teme