Podsticaji

Objavljena RANG LISTA odobrenih zahteva za IPARD mera 3 podsticaje za investicije u fizičku imovinu

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Rang listu odobrenih zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Četvrtom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Podnosilac zahteva za odobravanje projekta ima pravo na prigovor na svoje mesto na Rang listi u roku od 15 dana od dana objavljivanja rang liste. Po konačnosti odluka o prigovoru, Uprava objavljuje konačnu rang listu zahteva za odobravanje projekta na zvaničnoj internet stranici Uprave.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa i voća i povrća, jaja i grožđa. Opredeljena su sredstva u iznosu od 3.000.780.714 dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

POGLEDAJTE Rang lista četvrti javni poziv – IPARD mera 3

Teme