Info

Novosadski sajam i Prirodno-matematički fakultet ozvaničili saradnju

Na Novosadskom sajmu potpisan je Sporazum o naučno-tehničkoj saradnji Novosadskog sajma i Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Sporazum se odnosi na organizovanje Sajma turizma, koji će kao samostalna priredba biti održan od 17. do 19. novembra, sa posebnim akcentom na Dane karijere u turizmu, edukativni segment gastro turizma i konferenciju „Savremeni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu“, ali i na druge važne zajedničke događaje, konferencije…

Dokument su potpisali prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

„Prirodno-matematički fakultet kao najveći fakultet ovog tipa u Srbiji, koji pod jednim krovom ima pet departmana sa vrlo različitim disciplinama, je svakako institucija koja organizuje veliki broj manifestacija, konferencija i promocija, a rekla bih da smo na Novosadskom univerzitetu sigurno među prva tri fakulteta u tome. To i jeste jedan od razloga zašto imamo interes da sa Novosadskim sajmom sarađujemo i verujem u vrlo plodonosnu saradnju u tom aspektu“, rekla je Milica Pavkov Hrvojević.

PMF je novosadski fakultet koji ima najveći broj međunarodnih projekata na Univerzitetu u Novom Sadu, trenutno 57. Nacionalnih, takođe i regionalnih, a sve je veći interes da se akademske institucije povezuju sa javnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima i na ovakvim pozivima je svakako dobrodošlo da se tu nađe i Novosadski sajam i naravno pre svega Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

„Tema oko koje bi se mogli zajednički okupiti je i praksa naših studenata sa već pomenutog Departmana na Novosadskom sajmu i zajednička izdavačka delatnost“, dodala je Pavkov Hrvojević.

Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu je do sada bio deo grupe sajmova LORIST.

„Mi smo se kao menadžment ohrabrili i odlučili da ga ove godine organizujemo kao samostalnu priredbu. Biće to definitivno izazovno, stoga i pristupamo ovakvom pojačanju u realizaciji ovog projekta, što će nam omogućiti da dobijemo još jedan pogled sa aspekta stručne javnosti, rekao je Slobodan Cvetković.

Ono što su važni segmenti Sajma turizma, pored promovisanja turističke ponude, su B2B poslovni i Hosted Buyer susreti turoperatera, Dani karijere u turizmu, edukacije, prezentacije i promocije na štandovima i u Kongresnom centru, prodajna izložba hrane i pića sa promocijom Gastro regiona.

„U prolećnoj sezoni koja je bila izuzetno dinamična, u aprilu ćemo održati još 25. međunarodnu izložbu zlatarstva i časovničarstva SJAJ, od 8. do 11. aprila, sa Izložbom minerala, fosila, dragog kamenja i nakita GEMEXPO, 9. i 10. aprila, u Hali 1 Novosadskog sajma. Ključna manifestacija Novosadskog sajma – 89. međunarodni poljoprivredni sajam, biće održana od 21. do27. maja“, istakao je Cvetković.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma biće Republika Mađarska, Generalni sponzor Globos osiguranje, a Zlatni sponzor Al Dahra.

Teme