Banke

Banka Intesa uvela Google Pay

Banca Intesa, u saradnji sa kompanijom Google, a uz podršku kompanije Visa, uvela je u ponudu Google Pay uslugu i svojim klijentima omogućila još jednostavniji, brži i sigurniji način beskontaktnog plaćanja. Usluga će prvobitno biti dostupna korisnicima Banca Intesa Visa platnih kartica, koji svojim Android uređajima ili pametnim satovima mogu plaćati u trgovinama, na internetu i putem aplikacija, uz maksimalni nivo sigurnosti transakcije i zaštite podataka.

„Eksponencijalni razvoj modernih tehnologija uslovljava stalne promene u navikama i očekivanjima korisnika, koji su u konstantnoj potrazi za brzim, jednostavnim i sigurnim modelima plaćanja. Upravo iz tog razloga, Banca Intesa nudi klijentima najveći broj funkcionalnosti mobilnog bankarstva na tržištu, sa opredeljenjem da trend uvođenja inovacija na svim mestima interakcije sa klijentima nastavi i ubuduće. Prateći promene u potrebama i preferencama naših klijenata, ali imajući u vidu i činjenicu da više od 70 odsto njih koristi Android uređaje, uveli smo u ponudu Google Pay uslugu beskontaktnog plaćanja, idući još jedan korak dalje u podizanju iskustva plaćanja na još viši nivo”, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Kako bi koristili Google Pay uslugu, klijenti treba da preuzmu Google Wallet aplikaciju sa Google Play Store prodavnice i dodaju Visa platnu karticu Banca Intesa. Korisnici će u Google Wallet, digitalni novčanik koji je takođe uveden danas, moći da dodaju kreditne ili debitne kartice za Google Pay uslugu. Plaćanje se obavlja sigurno, brzo i jednostavno, bez platne kartice i bez potrebe otvaranja aplikacije ili unošenja PIN-a, jednostavnim aktiviranjem mobilnog uređaja i prinošenjem POS terminalu. Usluga se može koristiti širom Srbije na prodajnim mestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje.

„Google Wallet omogućava brz, jednostavan i siguran način plaćanja sa bilo kojim Android uređajem ili pametnim satom“, izjavila je Dženi Čeng (Jenny Cheng), potpredsednik i generalni direktor kompanije Google Wallet. „Prislonite i putujte, prislonite i plaćajte u prodavnicama, pristupite na jednostavan način bording kartama, unesite svoje lojalti kartice i slično. Neka budu svi zaštićeni podaci na jednom mestu, bez obzira gde idete.”

Google Pay usluga korisnicima omogućava najviši nivo sigurnosti plaćanja. Tokom transakcije, podaci o kartici su zaštićeni budući da Google Pay kreira virtuelnu karticu – token za plaćanje, koji se menja sa svakom transakcijom, a ne postoji ni mogućnost dvostruke naplate, čak iako se mobilni uređaj dva puta prisloni uz POS terminal. Pored toga, u slučaju krađe ili gubitka mobilnog uređaja, uz pomoć funkcije „Find my device“ korisnik može da zaključa telefon, unese novu šifru ili čak i sa njega izbriše lične podatke.

Teme