Kako da...

Kako do subvencionisanih kredita za poljoprivrednike – Ko ima pravo, maksimalni iznos kredita, rok za podnošenje zahteva…

Foto: www.pixabay.com

U toku je podnošenje zahteva kod poslovnih banaka za odobravanje kredita koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, a svi zainteresovani mogu da dođu u banku i prilože dokumentaciju koja je potrebna za odobravanje te vrste kredita.

Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu, a zahvaljujući toj meri Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednicima su na raspolaganju najpovoljniji krediti na tržištu.

Ko ima pravo?

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

Koliki je maksimalni iznos kredita?

Fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 6.000.000 dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18.000.000 dinara.

Rok

Rok za podnošenje zahteva za kredite je 30. septembar tekuće godine.

Teme