Društveno odgovorno poslovanje

Kompanija NIS podržala akciju „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“

Foto: NIS

Nastojeći da pruži doprinos obnovi Limanskog parka nakon letošnjih oluja, kompanija NIS podržala je realizaciju akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“.

Usled dve velike superćelijske oluje koje su pogodile našu zemlju tokom letnjeg perioda, čitava zemlja pretrpela je velike štete, a posebno region Vojvodine, kao i grad Novi Sad. Pogođen je i Limanski park jedan od najlepših parkova Novog Sada, koji je prilikom ove dve oluje izgubio znatan broj stabala, dok je veliki broj oštećen. Kompanija NIS je donacijom od 5 miliona dinara podržala realizaciju projekta tokom kojeg će sa ciljem revitalitzacije, sanacije i ozelenjivanja, biti posađeno 145 sadnica u Limanskom parku.

Akciji su prisustvovali Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, zajedno sa članicom Gradskog veća, Mirom Radenović Bojić, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, kao i organizatori akcije, odnosno Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Javno-komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ i Udruženje „Zelena stolica“, kao i predstavnici i volonteri ostalih kompanija koje su podržale realizaciju projekta.

„U okviru rekonstrukcije i saniranja Limanskog parka koji se prostire na površini od skoro 13 hektara, u narednim danima će biti posađeno 145 sadnica, što nije konačan broj, s obzirom na to da se sadnja nastavlja, rekao je gradonačelnik i dodao da su za sanaciju Limankog parka izdvojena sredstva od oko 16 miliona dinara, od čega su kompanije donirale oko 10 miliona dinara, a Grad Novi Sad oko šest miliona dinara.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ovom prilikom se zahvalio gradu, na mogućnosti da i kompanija NIS učestvuje u uređivanju Novog Sada.

„Grad Novi Sad uvek može da računa na NIS, s obzirom da smo svesni koja je naša uloga kao velike kompanije u obezbeđivanju finansijske stabilnosti, ali i energetske bezbednosti. Druga stvar koju bih želeo da istaknem jeste očuvanje životne sredine i ekologije koje je u fokusu delatnosti naše kompanije“, rekao je Smirnov ovom prilikom.

U akciji sadnje u Limanskom parku učestvovali su članovi Kluba volontera kompanije NIS, kao i volonteri ostalih kompanija koje su podržale akciju i koji su uz stručnu pomoć zaposlenih u JKP „Gradsko zelenilo“ posadili veliki broj stabala, koja će zasigurno ulepšati i revitalizovati jedan od najlepših novosadkih parkova.

Teme