Pčelarstvo

Med Krnjevac provernog kvaliteta ne sadrži dodatne šećere

Rezultati vanredne inspekcije meda u Srbiji, a koju je naložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokazali su da je med Krnjevac proverenog kvaliteta i da njihovi proizvodi na policama širom zemlje ne sadrže dodate šećere. 

Analizom sprovedenom u inostranoj laboratoriji dokazano je da su nedavno objavljeni navodi o tome da ovaj med nije prošao test autentičnosti, odnosno da je falsifikat, neistiniti.Veterinarska inspekcija poslala je uzorke meda na detaljnu analizu u sertifikovanu austrijsku laboratoriju Imprint Analitycs koji su pokazali da je Krnjevac med izuzetno visokog kvaliteta.  

„Od starta smo znali da je naš med proveren i zato smo odmah javno istupili jer verujemo da potrošači imaju pravo da znaju šta kupuju i da niko ne treba da ih obmanjuje. Svaki kilogram meda proveravamo dvostruko pre nego što se nađe na policama marketa širom zemlje. To najpre činimo interno, a onda i u stranim laboratorijama koje su svetski priznate za međunarodni izvoz. Naša firma je najveći izvoznik konvencionalnog i organskog meda iz Srbije, sa učešćem većim od pedeset odsto ukupno izvezenog meda iz zemlje i za nas je vrhunski kvalitet meda imperativ“, istakao je Ivan Grujić, direktor kompanije Cmana doo, ogranak Medino i naglasio da se isti med pakuje i za domaće i za strano tržište.   

Iz kompanije ističu da poseduju najsavremeniju opremu u zemlji za kontrolisanje kvaliteta meda i pčelinjih proizvoda, kao i da svaki kupac može u bilo kom trenutku da im zatraži analize koje dokazuju ispravnost njihovih proizvoda. 

Tagovi

Teme