Info

TOP 50 PC PRESS U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja bif.rs, vreme.com, cenzolovka.rs, biznis.kurir.rs i forbes.n1info.rs koji je i nosilac statue

Foto: PC Press

U Narodnom muzeju u Beogradu održana je svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora Top50 najbolje online stvari za 2023. godinu. Naime, redakcija PC Press-a ove godine 27. put organizuje Top50, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.

Nagrade bira žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog ove godine čine Marija Matić, Strategy&Clients Director, Direct Media; Nataša Kažić, CMO Ananas E-commerce; Tanja Vasojević, vlasnica agencije Tadaaa Agency; Dušan Petrović, fotografkao i Andrija Jović, jutjuber.

Najbolje online stvari proglašavamo u okviru kategorija: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i porodica, Sport i turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), Mobilne aplikacije, i specijalne nagrade.

Svečanu dodelu priznanja PC Press Top50 otvorila je Vesna Čarknajev, direktor PC Press-a.

„Priznanje Top50 PC Press dodeljuje od 1997 godine. Tada, kao i svih prethodnih godina, kao i sada cilj nam je da promovišemo korisnu upotrebu interneta. Internet ima tu super moć da povezuje ljude i da se nekako uvuče u sve segmente života svakog od nas, a PC Press ima tu malu super moć da svake godine na jednom mestu okupi stvaraoce najboljeg internet sadržaja u našoj zemlji. Različiti su formati i teme kojima se bavite na svojim sajtovima i profilima ali zajedničko svima vama je to da kvalitetno, pristojno, ažurno i tehnički superiorno komunicirate sa svojom publikom i pratiocima. Danas 27 godina kasnije, na našem internet nebu postoji više od 100.000 sajtova na nacionalnom domenu, barem tri puta više sajtova na internacionalnim domenima i preko pola miliona naloga na društvenim mrežama. Jasno je da više ne možemo sami da biramo dobitnike Top50 pa smo u pomoć pozvali našu publiku i stručni žiri“, rekla je Vesna Čarknajev.

Pozdravni govor povodom otvaranja svečanosti održao je i Ministar informisanja i telekomunikacija dr Mihailo Jovanović.

Specijalno priznanje Digital Biz – za poslovnu izuzetnost na društvenim medijima, dodeljeno je kompaniji dm drogerie markt a priznanje su preuzeli Sofija Radenković, specijalistkinja marketinga i komunikacija i Novak Guslov, specijalista marketinga i komunikacija.

Specijalno priznanje Digital Health Innovation dodeljeno je kompaniji Roche Srbija, za kampanju „Tvoj pogled na svet“, a priznanje su preuzeli Dragana Nikolić, Government Affairs and Policy Lead i Ivan Pavlović, Scientific and Digital Excellence Lead.

Specijalno priznanje Digital Experience, dodeljeno je kompaniji Forma Ideale za izuzetan kvalitet online komunikacija, a priznanje je preuzeo Tamara Pantelić Jeremić, marketing menadžer.

Specijalno priznanje Digital Safety, dodeljeno je kompaniji Addiko bank za kampanju „Ne pecaj se“, a priznanje je preuzela Vanesa Marčeta, senior specialist za korporativne poslove.

Specijalno priznanje Digital Connect, dodeljeno je sajtu diplomacyandcommerce.rs za izuzetan kvalitet internet sadržaja namenjenog stranim državljanima u Srbiji, a priznanje je preuzeo Mijat Kontić, novinar na portalu.

Priznanje za kreiranje kvalitetnog i odgovornog internet sadržaja dodeljeno je YouTube kanalu Dva i po psihijatra, a priznanje su preuzeli dr Olivera Vuković, dr Roberto Grujičić i dr Mihajlo Ilić, kreatori podkasta i voditelji.

Priznanje za najbolji online supermarket u Srbiji dodeljeno je Maxi Online a priznanje je preuzeo Nikola Radosavljević, expert za iskustvo kupovine na Maxi Online-u.

Priznanje za kvalitet digitalnoj platformi za automatizaciju marketinga dodeljeno je sajtu sales-snap.com a priznanje je preuzeo Ivan Košutić, direktor agencije New Look Entertainment.

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: vreme.com, cenzolovka.rs, biznis.kurir.rs, bif.rs i forbes.n1info.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije eCommerce dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: zara.com/rs, herbalia.rs, drmax.rs, bazzar.rs i mi-srbija.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: gigstix.com, esanduce.rs, eparking.rs, i itks.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: zuov.gov.rs, pretraziva.rs, dvadesete.rs i cpn.edu.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Dom i porodica dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: tdiradio.com, maxidom.rs, kreni-promeni.org i decjesrce.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Sport i turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: fitpass.rs, crnobelanostalgija.com, bookaweb.com i putovanjaiturizam.com koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeće aplikacije: Yandex Go: taksi i dostava, Wolt Delivery, Moja mBanka i Moj SBB koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: ABBA Real Tribute Band i Udruženje računovođa i knjigovođa Srbije URIKS koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: Strpljivi psi, Katarina Bajec, Jana Dačović, Ana Mihajlovski i Mint Vidi Dalje koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: BIZLife i Delta Auto koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: Forum Bezbedan Balkan i Narodno pozorište u Beogradu koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: Srpske bitke, Profesor Zec, Mama Buba, Anastasija Grujić i Mudja koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije TikTok dobitnici priznanja su sledeći nalozi: Tararistic4, Laganosp, Halomilice i Dr Cosmic Ray koji je i nosilac statue.

Priznanje Nagrada publike je jedinstvena po tome što je od početka do kraja u rukama publike, koja prvo predlaže svoje omiljene sajtove, a zatim za njih glasa, a ove godine priznanje je odnela Facebook stranica Eko Straža.

Teme