Info

Marko Stanković novi generalni direktor Knjaza Miloša i Mattoni kompanija na Zapadnom Balkanu

Nastavljajući nasleđe Miloša Stojisavljevića, generalni direktor Knjaz Miloš i Mattoni kompanija na Zapadnom Balkanu postaje Marko Stanković, koji novu ulogu preuzima sa dosadašnje pozicije direktora finansija.

Zajedno sa ostatkom liderskog tima, Marko je u proteklih devet godina navigirao stratešku transformaciju kompanije Knjaz Miloš u jednu od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu. Prevazilazeći tradicionalna zaduženja direktora finansija, usmeravao je inovativnu agendu kompanije u svim oblastima poslovanja – od novih proizvoda, strateških koraka ka zaokruživanju portfolija, integracije globalnih brendova, širenja na nova tržišta i sveukupnog inventivnog tržišnog nastupa.

Kapitalizujući bogato internacionalno iskustvo u industriji robe široke potrošnje, kao i spajanja i akvizicija, Marko je bio jedna od ključnih karika uspešne integracije Knjaza u porodicu vodećih evropskih i globalnih proizvođača, čime je za Knjaz Miloš otpočela nova razvojna faza u regionalnim okvirima.

Uživajući veliku podršku grupe u sklopu koje posluje, Mattoni 1873, lidera tržišta bezalkoholnih napitaka Centralne Evrope, Knjaz Miloš će pod Markovim vođstvom nastaviti strategiju rasta i pozicioniranja kao najuspešnije regionalne kompanije koja je simbol odgovornosti, kvaliteta i lokalnog nasleđa.

„Koristićemo našu lokalnu snagu i pamet da nastavimo da ispisujemo istoriju Knjaz Miloša kao lidera u inovacijama i velikim projektima poput proširenja naše fabrike, daljeg jačanja tržišnih pozicija u regionu Zapadnog Balkana i vizije o Pepsiju iz Aranđelovca, iz srca Šumadije, za evropska tržišta“, izjavio je Marko ovim povodom. Karijeru je gradio u kompanijama Ernst & Young i PepsiCo, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Teme