Info

Savez ekonomista Srbije dodelio Zlatnu povelju Miodragu Kostiću, predsedniku i osnivaču kompanije MK Group

Miodrag Kostić Foto: Nebojša Babić

U prisustvu velikog broja predstavnika srpske i regionalne biznis zajednice na otvaranju XXXI Kopaonik biznis foruma, Savez ekonomista Srbije dodelio je Zlatnu povelju Miodragu Kostiću, predsedniku i osnivaču kompanije MK Group. Ovo priznanje za dugogodišnju saradnju, podršku i izuzetan doprinos u organizaciji najprestižnije ekonomske konferencije u zemlji, koja se tradicionalno održava u hotelu Grand na Kopaoniku, preuzeo je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

„Učešće Miodraga Kostića u poslovnoj zajednici i njegov doprinos razvoju privrede poznati su u celom Adria regionu, ali i šire. Izuzetno smo ponosni na sve što je postigao tokom prethodne četiri decenije poslovanja, a verujem da će MK Group budućim investicijama i ulaganjima još jednom potvrditi svoju lidersku poziciju. Najponosniji smo na projekat Zadužbine Miodraga Kostića i buduću Palatu nauke, investiciju vrednu 25 miliona evra, koja će krajem godine otvoriti svoja vrata za javnost. Ovim činom gospodin Kostić daruje trajnu vrednost našem društvu, pokazujući još jednom da pored svih poslovnih uspeha zavređuje i titulu modernog zadužbinara”, rekao je Mihailo Janković.

„Želim da istaknem doprinos Miodraga Kostića, koji je sebe i sve svoje resurse uvek stavljao na raspolaganje nama kao organizatorima, i zato uspeh ovog foruma pripada jednako i nama i njemu. On je prvi laureat Zlatne povelje Kopaonik biznis foruma zahvaljujući impresivnim poslovnim uspesima koje je ostvario”, poručio je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Kopaonik biznis forum tradicionalno svake godine okuplja veliki broj ekonomista, privrednika i vrhunskih stručnjaka, kako bi dali odgovore na najveće izazove srpske ekonomije. Predstavnici kompanije MK Group, koja je usmerena ka stvaranju pozitivnih promena za sve buduće generacije, podeliće svoja znanja i iskustva sa svim posetiocima ove prestižne konferencije.

Teme